Oerwoudfuif in gedrang door trouwceremonie

Scouts en Gidsen Nieuwland organiseert in 2017 opnieuw een tweedaagse editie van Oerwoudfuif en OWF.FEST. De organisatie kreeg onlangs echter de bizarre vraag van een koppel dat op dezelfde datum trouwt om hun festiviteiten ‘te verplaatsen’.

Dit jaar organiseert Scouts en Gidsen Nieuwland voor de zevenentwintigste keer Oerwoudfuif. Na de succesvolle tweedaagse editie in 2015 en de eendaagse editie in 2016 staan er opnieuw twee dagen feestgedruis op de planning. Op vrijdag 15 september gaat OWF.FEST door in de Hof van het Cultuurhuis te Hansbeke met kleppers zoals DE MENS, THE RHYTHM JUNKS en STILL CRAZY. Op zaterdag is het tijd voor Oerwoudfuif in de welbekende sfeervolle setting met DJ-toppers op twee podia. De organisatie verwacht 4500 bezoekers verdeeld over de twee dagen, afgaande op de bezoekerscijfers van voorgaande jaren.

Onlangs kreeg de organisatie per mail de opmerkelijke vraag om ons evenement af te lassen of ‘op zijn minst de datum te wijzigen’. Een goede vriend van het koppel vreest dat alle aandacht naar Oerwoudfuif zal gaan op zaterdag 16 september, terwijl die dag in het teken van het koppel zou moeten staan. Matthias Bogaert, lid van de organiserende werkgroep binnen Scouts en Gidsen Nieuwland: “Helaas moeten wij het koppel teleurstellen. Onze 2000 affiches en 15 000 flyers zijn helaas al gedrukt en worden op dit moment ijverig verspreid door onze leiding en leden in Nevele en omstreken. Daarbij komt dat alle evenementaanvragen bij de Gemeentediensten zo goed als afgerond zijn. DJ’s zijn geboekt en het materiaal is bij externe leveranciers ingepland. Oerwoudfuif gaat al 27 jaar door in het derde weekend van september en onze 2500 trouwe bezoekers plannen dit steevast in hun agenda. In ieder geval nodigen wij het koppel en hun gasten uit voor een afterparty op ons terrein, want zeg nu zelf, een beter feest dan Oerwoudfuif kan je niet wensen. Kaartjes liggen klaar aan de kassa en het pasgetrouwde koppel laten we gratis en voor niets binnen als geste. (Zelfs een gratis fles cava kan er nog vanaf.)” 😉

De “Oerwoudfuif” is een mix tussen een festival en een fuif, die plaatsvindt in een gezellig park te Hansbeke (Nevele = Deinze(?)). Het park wordt omgebouwd tot een avontuurlijke setting. Doorheen de jaren is oerwoudfuif uitgegroeid tot hét zomerevenement van Nevele en omstreken. Een netjes ingericht podium met een steengoede muziek- en lichtshow zorgt voor een magische sfeer… Dit alles is omgeven door drankstanden met zomerse cocktails, fruitjenevers en een cava bar aan democratische prijzen. Daarnaast bieden we tal van eetmogelijkheden aan, zoals vers gebakken pizza in steenoven en oerwoudburgers. Ook aan de inkleding werd met de jaren meer en meer aandacht besteed. Onze bezoekers wanen zich in een sfeervolle, avontuurlijke setting. Bezoekers kunnen er prijzen scoren tijdens de bananenworp of een sprong wagen aan de liaan over een grote slingerbak. Hun poging wordt beloond met een drankkaart of een natte broek. Doorheen het jaar zit de organisatie van Oerwoudfuif ook niet stil en organiseert elk jaar de Oerwoudfuif DJ-Contest. De winnaar van deze contest mag zich een jaar lang de beste DJ uit het Nevelse landschap noemen en mag, als kers op de taart, draaien op Oerwoudfuif.

TWEEDAAGSE EDITIE 2017

Vrijdag 15 september
OWF.FEST – THE RHYTHM JUNKS Spannend, weerbarstig en vurig, dat is The Rhythm Junks in een notendop. Zoals geen andere band combineert dit trio strakke en speelse grooves met harmonica, bas, drums en zang. – DE MENS De Mens staat sterker dan ooit. Een goede reden om er eens voor te gaan zitten en te genieten van de muzikale rijkdom uit Nooit Genoeg èn intieme of subtiel rockende versies van klassiek werk als Irene, Maandag, Sheryl Crow I need you so en Ergens onderweg. “Hun allerbeste plaat na 22 jaar carrière” (De Morgen) over “De Mens vindt zichzelf opnieuw uit” (Cutting Edge) tot “De Mens in absolute topvorm” (Humo). – STILL CRAZY Deze ervaren coverband uit het Gentse heeft maar één doel voor ogen: een vet feestje bouwen!! Ze waren deze zomer al te zien op de Korenmarkt tijdens de Gentse Feesten en met hun energieke show zal Still Crazy de Hansbeekse dansvloer in vuur en vlam zetten.

Zaterdag 16 september

OERWOUDFUIF
5NAPBACK – Thomassive – CARRY ON – JNS – J-Castle – Artsaund – Winnaar DJ Contest 2017

https://www.facebook.com/events/266789257146046/

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...