Gentenaars kwamen na 700 jaar terug naar de Rekkelinge

Deze keer waren de bedoelingen van de Gentenaars gelukkig vredelievender. De leerlingen van het Sint-Janscollege uit Sint-Amandsberg waren deze week op vrijwilligerswerk-kamp en hielden ook drie dagen halt in Deinze. In Deinze hielpen ze in verschillende projecten en organisaties. Zo gingen ze onder meer klussen voor de Oxfam- Wereldwinkel, mee rolstoeldansen met de kinderen van het dienstverleningscentrum te Bachte en een dag op stap met de bewoners van Ter Linden te Zeveren.

Op woensdag vervoegden ze de hele dag de animatiedienst van het woonzorgcentrum Sint-Vincentius in Ten Bosse. Onder een mooi zonnetje gingen ze in de voormiddag met 24 bewoners naar de markt om samen enkele kleine inkopen te doen. Er ontstond een ware rolstoelfile richting markt. In de namiddag kwam, naar jaarlijkse gewoonte, de ijskar langs. Alle bewoners, vrijwilligers en personeelsleden kregen dan een ijsje. De leerlingen begeleidden de bewoners één voor één naar de ijskar.

Katie Claus van de animatiedienst van Sint-Vincentius getuigt dat het een topdag was voor de bewoners en de jongeren. Jongeren brengen altijd wat leven in de brouwerij en daar genieten de senioren van. Eén van de Gentenaars, petegemnaar Peter Parmentier, is blij dat het niet zo’n vaart liep als bij de revanches op de slag bij de Rekkelinge zo’n 700 jaar geleden. Zie het gerust als een kleine en late compensatie voor het vernietigen van het begijnhof, de burcht, het hospitaal en de toenmalige romaanse kerk door de Gentse troepen.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...