Een echte “melkautomaat” doet zijn intrede in onze regio

Na de broodautomaat, fruitautomaat komt er binnenkort een echte melkautomaat in Astene. Vanaf 26 augustus kan je op het “Oud Goed” te Parijs (Parijsestraat 56 in Astene), nabij het stadsbos van Deinze, terecht voor verse melk.

Op dit melkveebedrijf produceren ze kwalitatief hoogstaande melk voor de coöperatie (Milcobel) waarvan ze lid zijn. Ze stellen die vanaf nu ook rechtstreeks ter beschikking voor iedereen. Verse melk bezorgt je gerechten met melk een vollere smaak. Verse melk is immers niet afgeroomd, waardoor je een rijkere smaak verkrijgt en dat proef je.

De prijs bedraagt 1 euro/liter. Het principe is eenvoudig: je steek munten in de gleuf en je krijgt de tegenwaarde in melk. De melk is niet voorverpakt, eigen flessen kunnen meegebracht worden. Dit kunnen lege waterflessen zijn, glazen flessen, een plastic kan, zolang de verpakking maar goed afsluitbaar is. Zo dragen we ons steentje bij in het verkleinen van de afvalberg. Ook de toevallige passant/fietser kan trouwens een beker melk van 20cl kopen.

Ter kennismaking zal tijdens het openingsweekend van 26 en 27 augustus, de prijs van 75/eurocent per liter melk gelden. Pudding, pannenkoeken, ijs, sausen, … smaken zoveel beter met verse melk. Verse rauwe melk bevat een hoger vet- en eiwitgehalte waardoor de smaak voller is. En ecologisch doordat je je eigen verpakking gebruikt, blijft de afvalberg kleiner en worden er heel wat voedselkilometers uitgespaard.

Bekijk ook hun facebook pagina waar je alle nieuwtjes kan volgen – https://www.facebook.com/versemelk/

Iedereen is welkom in de Parijsestraat 56 te Astene, dagelijks van 7 tot 22 u. De dagverse melk wordt voortdurend aangevuld.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...