Autodelen, iets voor jou?

Staat je wagen meer stil dan je lief is of heb je af en toe een (tweede) wagen nodig? Al aan autodelen gedacht? Bij autodelen gebruiken meerdere mensen één of meer gemeenschappelijke wagen(s). Je gebruikt de auto wanneer je hem nodig hebt. Wanneer je hem niet nodig hebt, kan iemand anders ermee op pad. Het bezit van een wagen wordt losgekoppeld van het gebruik, wat handiger maar zeker ook goedkoper is.

Autodelen is goedkoper. Indien je een gedeelde wagen gebruikt, hoef je zelf geen wagen te kopen. Als eigenaar kan je je kosten delen met anderen. Autodelen is flexibeler. Je krijgt toegang tot verschillende types wagens.
Minder auto’s op straat betekent ook meer ruimte voor leuke dingen! Je hebt meer contact met mensen in je buurt.

Wereldwijd ontstaan steeds meer nieuwe autodeel initiatieven. Grosso modo kan je de initiatieven opdelen in autodeel aanbieders met eigen vloot en autodeel aanbieders met privé-wagens. Benieuwd welke vormen van autodelen bestaan? En welke initiatieven aanwezig zijn in Deinze? Kom naar de infosessie op dinsdag 19 september in het Dienstencentrum Leiespiegel.

Deelname aan de infosessie is gratis, maar inschrijven is verplicht. Inschrijven kan door een mailtje te sturen naar [email protected] of te bellen naar 09 242 32 75.
Meer info via: https://www.autodelen.net/

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...