Astene Feest! pakt uit met een uitgebreid programma

Traditioneel viert Astene zijn najaarskermis in het weekend van de derde zondag van oktober. Het nieuw opgerichte feestcomité Astene Feest bundelt de activiteiten van verschillende verenigingen in een nieuw kermisprogramma. De combinatie van een aantal jaarlijks terugkerende activiteiten met nieuwe evenementen zorgt ervoor dat jong en oud haar gading zal vinden in het feestweekend van 13 tot 16 oktober.

Astene Feest! pakt uit met een uitgebreid programma

“Na de oproep in de zomer kregen we heel veel reacties van verenigingen en particulieren over de kermis in Astene.”, zegt voorzitter Rutger De Reu. “een aantal mensen sprong direct op de kar, waardoor we nieuwe activiteiten kunnen voorstellen. Zo organiseert de KSA een gezellige bar, zal Dotas haar programma voorstellen, opent De Nieuwe Ceder op zondag de gratis de deuren van het zwembad en kunnen we op zondagavond genieten van een optreden van SugaDadz”.

“Maar ook onze vertrouwde activiteiten vinden opnieuw plaats. De Spokentocht op zaterdagavond is altijd een publiekstrekker, en ook Actief Astene maakt opnieuw ruimte vrij voor een expo met werk van Astense kunstenaars. Deze keer openen ze de expo op vrijdag met een optreden van het Harmonieorkest van Deinze.”, aldus Rutger De Reu, “ Op de kermis zorgt Linx + voor een snoepenworp op zaterdag en kindergrime op zondag. Ook de Gezinsbond zorgt voor lekkers op kermiszondag. Maandag sluiten we traditioneel af met de Dienst van Astene, een culinaire rondgang in de Astense cafés.”

“Het enthousiasme van zoveel mensen laat ons dromen”, besluit de voorzitter van Astene Feest, “we zitten binnenkort al samen om de kermis van 2018 voor te bereiden, en we zullen met een aantal nieuwe zaken kunnen uitpakken”.  “Zo wordt dit jaar de cyclocross op zaterdag voor de 19de keer georganiseerd, we zullen proberen om de 20ste editie te organiseren met een Belgisch kampioenschap binnen de LRC-reeksen.”

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...