Wandelen in onze regio – Gottem

Een rustige zondagnamiddag en de kids het huis uit, quality time noemen ze zoiets. Maar wat doe je dan… met het mooie weer leek een wandeling ons een goed idee. Met de auto een uurtje rijden om ergens in één of ander bos te gaan wandelen, of in eigen streek? De keuze was snel gemaakt, we gingen op ontdekking in eigen regio Gottem, de Vlasroters route werd het.

De Vlasroters wandelroute die Toerisme Oost-Vlaanderen in 2013 rond de dorpen uittekende, bestaat uit vier op elkaar aansluitende wandellussen. Allen starten ze in de dorpskernen van Wontergem, Gottem en Grammene en zijn tussen 7 en 11,5 kilometer lang. In Grammene zijn de belangrijkste troeven het mooie kerkje en de restanten van een vlasrotersgebouw aan de Oude Leie.
Dankzij het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB), dat de oude Leiearmen beheert, bleef dit een heel aangenaam gebied voor wandelaars en hengelaars.

Gottem kan uitpakken met het standbeeld van de vlasser en de Sint Canarusbrouwerij. Wie hier ‘s zondags komt wandelen, kan even pauzeren met een lekker Sint Canarusbiertje.

Vooral dat laatste deed deugd, proeven van een lokaal zeer lekker biertje tussen de klanten waaronder enkele Amerikaanse toeristen.

Benieuwd welke routes jullie reeds gewandeld hebben in onze regio.
Wil je ook je wandelverhaal uit de regio kwijt, laat het ons weten!

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...