Zondag 5 november gaat de traditionele Sint-Hubertusviering van Deinze door.

De Sint-Hubertusviering is een eeuwenoude traditie waarin paarden, honden en roofvogels gewijd worden en zo een jaar lang bespaard blijven van ziektes of ongeval. In Deinze gaat deze viering door op het prachtige domein van het Kasteel van Ooidonk en is een organisatie van het Ruiterkomitee Van Deinze en de Wildbeheerseenheid tussen Leie en Schipdonk.
Om 10u start de viering aan het kasteel van Ooidonk waarna onder leiding van Pastoor Desmaele de talrijke honden, paarden en andere dieren worden gezegend.

‘Dit evenement trekt jaarlijks een 150-tal paarden en een 50-tal honden, met hun ruiters en baasjes naar de betoverende omgeving van het Kasteel van Ooidonk’ vertelt voorzitter Tess Minnens van het Ruiterkomitee. ‘Samen met de Wilbeheerseenheid tussen Leie en Schipdonk onder leiding van Wim Verwee, kunnen we deze traditie in ere houden. We zijn de graaf Henri ’t Kint de Roodenbeke dankbaar jaarlijks zijn domein te mogen gebruiken.’

De ruiters en menners vertrekken na de wijding op een speciaal uitgestippelde jachtrit. Deze ruitertocht passeert door veld en bos en trekt door Leerne, Vosselare, Bachte om ten slotte langs de oude Leiearm in Astene zijn weg terug naar het Kasteel van Ooidonk te vinden. Dankzij de vele landbouwers in de omgeving kon het Ruiterkomitee een prachtige wandeling uitstippelen met o.a. 43 hindernissen en een sloot. Publiek kan de ruiters aanschouwen langs de Kouter in Vosselare, Maaigemdijk en op diverse plaatsen in Vosselare.

Om 9u45 worden de ruiters verwacht op de weide naast het kasteel, en om 10u begint de wijding. Aansluitend start de jachtrit in 5 groepen waarvan 2 springgroepen en 3 wandelgroepen. Deelnemen is op eigen risico.
Meer informatie over de jachtrit kan u vinden op www.ruiterkomiteedeinze.be

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...