Gebroeders Poté zijn klaar voor Zuid-Afrikaans avontuur

Kennen jullie de broers Poté nog? Ongeveer een jaar geleden maakten ze bekend officieel deel te nemen aan de Absa Cape Epic in Zuid-Afrika. Dit is een van de grootste en meest extreme mountainbikewedstrijden ter wereld. Binnen twee weken is het eindelijk zo ver en ze zijn er helemaal klaar voor.

Poté kledij

Van 18 tot 25 maart 2018 zullen Gilles en Leander Poté deelnemen aan de Absa Cape Epic in Zuid-Afrika. Deze wedstrijd wordt ook wel eens de Tour de France van de mountainbike genoemd. Vorige week stelden ze officieel hun outfit voor en de sponsors die hen steunen in dit avontuur. Schilder & Decoratiewerken De Roo , Taveirne Wines & Spirits en Restaurant De Notelaer. Sportvoeding wordt voorzien door SportsControl uit NEVELE.

Daarnaast hebben ze ook een Zuid-Afrikaanse sponsor namelijk Groot Geluk Wines. Ze hebben nog anderhalve week om intensief te trainen en al het materiaal in gereedheid te brengen. Ze zijn er nu al klaar voor, maar eens ter plaatse zullen ze er voor de volle 200% staan. Zonder pech en kleerscheuren hopen ze toch een mooie uitslag te behalen.

De Absa Cape Epic is een van de zwaarste mountainbike wedstrijden ter wereld. Over 8 dagen wordt er, samen met 650 andere teams, ongeveer 700km afgelegd in extreme omstandigheden. De wedstrijd slokt je volledig op en gedurende de hele week leef je in een rennersdorp dat telkens verhuist na enkele dagen wedstrijd. Fietsen, eten en slapen zijn de enige dingen waar je aan moet denken want voor de rest wordt er gezorgd. Vorig jaar namen Sven Nys en Cadel Evans deel. Dit jaar staan George Hincapie, Jurgen Van den Broeck en, volgens de laatste geruchten, ook Robbie McEwen aan de start.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...