Van 5 maart tot 16 maart wordt de N43 verder afgewerkt.

Op maandag 5 maart begint de aannemer met de laatste fase van de werken, namelijk het leggen van de nieuwe asfaltlaag op de N43 en de fietspaden. De werken zullen in totaal twee weken duren en zullen impact op de bereikbaarheid van woningen en handelszaken hebben langs de N43. Het verkeer richting Gent kan langs de werfzone rijden, het verkeer richting Kortrijk volgt een omleiding. Aangezien dit weersgevoelige werken zijn, kunnen deze data nog wijzigen.

Foto via google maps

Asfaltwerken op N43
Op maandag 5 maart begint de aannemer met de voorbereidende werken ( affrezen, op hoogte brengen van putten…). Tijdens deze week blijven de opritten bereikbaar en is de hinder beperkt.
Vanaf maandag 12 maart start hij met het leggen van de toplaag in asfalt van de Gentsesteenweg/Kapellestraat (N43) en met de afwerking van de fietspaden in asfalt. Deze asfaltwerken duren tot vrijdag 16 maart. Tijdens de asfaltwerken zullen de opritten langs de N43 minstens een halve tot één dag niet bereikbaar zijn. De aannemer verwittigt bewoners en handelszaken kort voor afsluiting.

Verkeerssituatie
Auto’s en vrachtwagens
Het verkeer richting Gent kan door en rijdt op de N43 langs de werfzone.
Het verkeer richting Kortrijk rijdt om via de Klapstraat (N437), Kortrijkseheerweg, ‘s Gravenstraat en Steenweg Deinze (N35) en de E17.
De Achterstraat is afgesloten van de N43. Het verkeer rijdt om via het kruispunt met het H. Malfaitplein.

Fietsers
Voor de veiligheid rijden de fietsers om in beide richtingen:

  • richting Gent rijdt via Georges Martensstraat, Stationsstraat, De Volderstraat, het dubbelrichtingsfietspad langs de spoorweg, Parijsestraat en Nieuwstraat.
  • richting Kortrijk rijdt via de Pontstraat (Astene) en Hellestraat, Leieoever, Jaagpad (langs Leie) en Leiedam, Tolpoortstraat.

U vindt meer info over de werken op www.wegenenverkeer.be/Deinze

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...