Nieuwe openingsuren maken bibliotheek nog klantvriendelijker

Vanaf 3 april voert de stedelijke bibliotheek van Deinze een aanpassing door in de openingsuren. De bibliotheek zal vanaf nu meer open zijn, en stelt ook haar deuren open op zaterdagnamiddag. Met deze bijkomende dienstverlening wil het schepencollege cultuur nog toegankelijker maken voor iedereen.

Bibliotheek Deinze

“Zowel uit onze eigen gegevens als uit externe bevragingen weten we dat de Deinzenaren zeer tevreden zijn over onze bibliotheek en haar medewerkers”, zegt schepen van Cultuur Rutger De Reu, “we willen echter niet op onze lauweren rusten en onze bibliotheek klaarstomen voor de toekomst.”

“Met onze activiteiten in de bibliotheek trekken we de laatste jaren zeer veel bezoekers binnen in de bib. Ook de leerlingen van de basischolen en studenten weten ons te vinden, maar we volgen onze bezoekersaantallen zeer nauwgezet op. We willen deze bibliotheek echt uitbouwen tot een cultuurhuis dat klaar is voor de toekomst”, aldus De Reu. “Uit een interne meting konden we concluderen dat het bibliotheekbezoek na 19 uur minder populair is. We willen echter iedereen de kans geven om in alle rust een bezoek aan onze bibliotheek in te plannen. Daarom passen we de uren op woensdag, maar vooral op zaterdagnamiddag aan. Een bibliotheekbezoek met de kinderen hoeft nu op zaterdag geen hectische passage tussen de tekenschool en de sportactiviteit meer te zijn, maar kan nu tussen 10u en 16u.”

De drie avonden tot 20 uur zijn vervangen door drie avonden tot 19 uur. Op woensdagmorgen gaat de bibliotheek een uur vroeger open voor de marktgangers en krantenlezers. ’s Middags opent de bib haar deuren om 13.30 uur in plaats van om 14 uur. Tijdens de schoolvakanties steekt de bib een tandje bij en gaat de bibliotheek in de voormiddag open van 10 tot 12 uur.

“Met deze aanpassing van de openingsuren verhoogt de bibliotheek de dienstverlening. De bibliotheek gaat van 33 naar 36 openingsuren per week en tijdens de schoolvakanties zelfs tot 44 openingsuren”, zegt Schepen van Personeel Tony De Neve. “Het personeel was bereid om hun vrije zaterdagnamiddagen te offeren ten dienste van onze bevolking, dat verdient zeker en vast een grote pluim.”

OPENINGSUREN VANAF 3 APRIL
maandag 13.30 – 19 u.
dinsdag 13.30 – 19 u.
woensdag 9 – 18 u.
donderdag 13.30 – 19 u.
vrijdag 13.30 – 18 u.
zaterdag 10 – 16 u.
Tijdens de schoolvakanties zal de bibliotheek ook in de voormiddag open zijn van 10 tot 12 u. Tijdens de vakantiemaanden juli en augustus zal de bibliotheek op zaterdag sluiten om 13 u.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...