Sticker moet Brandweer waarschuwen voor huisdieren

Raadsleden Tess Minnens en Tom Van Nieuwenhuyse stelden reeds begin dit jaar de vraag om ook in Deinze een sticker te voorzien, nadat eerder Brandweerzone Centrum al in Gent op dit voorstel was in gegaan.

OpenVLD Sticker moet Brandweer waarschuwen voor huisdieren

“Met een handige sticker “Huisdieren aanwezig” aan de voordeur, waar de inwonende huisdieren op kunnen worden genoteerd, kan men veel leed voorkomen. Bij brand, een ongeval of andere noodsituaties helpt men vanzelfsprekend eerst de mensen. De brandweer is zelf niet op de hoogte van de aanwezigheid van dieren. De sticker kan op een snelle en efficiënte wijze de brandweer op de hoogte stellen, en dat vinden wij belangrijk. Baasjes hebben alweer een zorg minder voor hun geliefde huisdier.” Leggen Tess en Tom (Open VLD) uit. De sticker is intussen gratis beschikbaar aan het onthaal in de Leiespiegel.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...