Jonge Europese invasie in Deinze

Vorige week vielen 46 jonge Europeanen Deinze binnen. Ze kwamen met vredelievende bedoelingen. Het waren jongeren van vijf verschillende landen die samenwerken aan een Erasmus+ project. De jonge Hongaren, Turken, Catalanen, Belgen en Portugezen participeren aan een vrijwilligersweek gecoördineerd door het Sint-Janscollege uit Sint-Amandsberg.

Jonge Europese invasie in Deinze

Peter Parmentier, Deinzenaar en coördinator: “De jongeren doen een week vrijwilligerswerk. De hele week helpen we in verschillende instellingen, wandelen we met mensen met een beperking, brengen we zelfgebakken koekjes naar het rusthuis, doen we klusjes en nog zoveel meer. Beklijvend was onze uitstap van donderdag. Dan gingen we met 85-plussers naar de Westhoek. Het bezoek aan de oorlogskerkhoven met senioren die de oorlog nog meemaakten en de jongeren uit landen met hedendaagse conflicten maakte indruk. Centraal stond het bekende gedicht van John Mc Crae dat door allen bekend is in hun eigen taal.

We waren ook in Deinze te gast. We hadden een ontmoeting met een syrische vluchtelinge en bezochten o.a. de kringloopwinkel, de Wereldwinkel en de voedselbank. In de namiddag gingen we op 7 verschillende plaatsen de handen uit de mouwen steken. Zwerfvuil rapen, animatie in rusthuizen en heel veel klusjes voor verenigingen en tehuizen.
Hartverwarmend om te zien hoeveel mooie weren in Deinze gebeuren.”

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...