De kop en de staart van sp.a plus

De kop en de staart van sp.a plus
sp.a plus deinze-nevele licht een tipje van de sluier over de lijstsamenstelling op het 1 mei volksfeest in de Deinse Stationsstraat

Geen beter moment dan de 1 mei feestelijkheden in de Stationsstraat van Deinze om de kop en de staart van de lijst van sp.a plus deinze-nevele bekend te maken. Tijdens de jaarlijkse 1 mei speech, net voor de start van de jaarlijkse barbecue, onthulde de partij haar tenoren. Eerste schepen Mia Pynaert van Nevele zal de lijst duwen, Deins gemeenteraadslid en huidig fractievoorzitter namens sp.a in de provincieraad Freija Dhondt trekt de lijst en op plaats twee vinden we de Nevelse dertiger Kris De Waele terug. Afkomstig uit een warm Merendrees nest, sinds 2012 actief bij sp.a Nevele en overtuigd vakbondsmilitant. Een jonge enthousiaste man met het hart voor de goede zaak die wil opkomen voor de eigenheid van de deelgemeenten in onze nieuwe fusiestad. Meer plaatsen en kandidaten werden nog niet bekend gemaakt. Dat houdt de partij voor een later tijdstip. Zo hopen de socialisten “de suspens” vol te houden tot aan de verkiezingen.

De kop en de staart van sp.a plus

Eerste Schepen Mia Pynaert van Nevele: “Het stond een beetje in de sterren geschreven: als éminence grise (volgend jaar word ik 65) vond ik het tijd worden om de fakkel door te geven aan de jonge garde. Daarom duw ik met plezier de lijst. Ik wil er dan ook alles aan doen om zeker een goed resultaat neer te zetten bij de komende verkiezingen. Want met sp.a in het bestuur van Nevele maakten we het verschil, dankzij de goede beurt die we maakten in 2012. Meebesturen betekent dat je kan wegen op de besluitvorming. We zijn dan ook vast van plan om deze lijn door te trekken in de nieuwe fusiestad. Ook daar moet sp.a kunnen wegen op het beleid.

In Deinze heeft sp.a door zich constructief op te stellen vanuit de oppositie ook haar sporen verdiend en samen zijn we klaar voor een nieuw hoofdstuk als we het vertrouwen krijgen van de kiezer. Maar ik heb er alle vertrouwen in. Met Freija Dhondt die vorige keer de lijst trok in Deinze en Kris De Waele uit Vosselare op de tweede plaats is de opvolging verzekerd.

Freija Dhondt: We zijn zeer tevreden dat wij gevolg kunnen geven aan de oproep van onze nationale voorzitter om jonge mensen en nieuwkomers vooraan op de lijst te plaatsen. En we zijn Mia zeer dankbaar dat ze, nu ze wil afbouwen, toch nog voluit wil gaan om onze lijst zo sterk als mogelijk te maken. Want de nieuwe stad staat voor heel wat uitdagingen en met de ploeg die we nu aan het vormen zijn willen we Deinze in het Land Van Nevele warm, solidair en inclusief maken. En er is plaats voor iedereen in onze familie, als sympathisant, als vrijwilliger en/of  als kandidaat voor onze open lijst #vooriedereen. Want een sterk collectief maakt het verschil. Dat is voor mij waar 1 mei voor staat en waar we als socialisten trots op zijn. Ik ben alvast van plan om de socialistische stem klaar en duidelijk naar voor te brengen, samen met onze vrijwilligers en sympathisanten, nu en in de toekomst.

Kris De Waele: Hoe asocialer en onverdraagzamer onze besturen worden, hoe meer nood er is aan een duidelijk tegengewicht op links. Daarom neem ik de handschoen met veel plezier op om samen met alle kameraden van Deinze en Nevele in de hele fusiestad het verschil te maken.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...