Dag en Nacht van de Jeugdbeweging

Het staat al maanden op voorhand op hun kalender, hemden worden gestreken, dassen geknoopt, typische rokjes en shorts worden aangetrokken. Op vrijdag 19 oktober 2018 is het weer zover, de Dag van de Jeugdbeweging laat meer dan 275.000 jongeren hun jeugdbeweging vieren. Ook in Deinze slaan de stedelijke jeugdraad en de jeugddienst de handen in elkaar om de jeugdbewegingen tussen 7 u. en 8.30 u. te trakteren op een gratis ontbijt aan het Stationsplein. Daarna krijgen ze een zalig feestje tijdens de Nacht van de Jeugdbeweging vanaf 21 u. in JC Brieljant.

De jeugdbeweging als ideale plaats voor zinvolle vrijetijdsbesteding

Een jeugdbeweging is de ideale plaats voor een zinvolle vrijetijdsbesteding en het smeden van vriendschapsbanden voor het leven. Het hele jaar door kunnen kinderen en jongeren er terecht voor leuke activiteiten waarbij spel, groei, groep en ontplooiing centraal staan. Als hoogtepunt van dat jaar wordt vaak een zomerkamp georganiseerd. De ervaring die de jongeren opdoen en de herinneringen die ze maken dragen ze hun hele leven mee. Aangezien de jeugdbeweging er is voor en door de jeugd, is ze onmisbaar in vele levens.

Alle jeugdbewegingen van Deinze en Nevele in de bloemetjes

Tijdens de Dag en Nacht van de Jeugdbeweging zetten de Deinse Jeugdraad en jeugddienst alle Deinse jeugdbewegingen in de kijker, nl. Speelplein Doekeewa, JNM Leievallei, De Jojo, KSA Ahoy Vinkt, KSA Petegem, KSA Deinze-Astene, Djemba, Scouts en Gidsen Deinze en Kazou. “De vele vrijwilligers en leiders die zich week in week uit inzetten voor de ondersteuning van hun groepen, verdienen het om die dag in de bloemetjes gezet te worden” stelt schepen van jeugd Rutger De Reu. “Bovendien nodigen we ook de drie jeugdbewegingen van Nevele uit om te komen meevieren. Op die manier kunnen KLJ Nevele, Scouts en Gidsen Hansbeke en Chiro Ludiek Landegem op een informele manier kennismaken met de andere jeugdbewegingen van de nieuwe fusiestad” besluit Rutger De Reu.

Gratis ontbijt aan het Stationsplein

Van 7 u. tot en met 8.30 u. zijn de stedelijke jeugddienst en de jeugdraad te vinden aan het Stationsplein van Deinze. Wie langskomt in jeugdbewegingsoutfit krijgt een gratis ontbijt met koffiekoek en warme chocolademelk. Kom mee genieten van de gezellige sfeer, kampvuurliedjes, vuurkorven en het samenzijn met mensen uit verschillende jeugdbewegingen.

Nacht van de Jeugdbeweging in JC Brieljant

Tussen 21 u. en 2 u. leggen het Deinse stadsbestuur en de stedelijke jeugdraad de leiding van alle Deinse jeugdverenigingen in de watten in jeugdcentrum Brieljant tijdens de Nacht van de Jeugdbeweging. Het wordt een gezellige avond met optredens van Dj’s uit de verschillende jeugdverenigingen zoals Bibendum en AnewB, prijzen, hotdogs, drankjes en een super sfeertje. Gratis toegang voor iedereen in uniform!

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...