Dit weekend, Nacht van de Duisternis

Vanuit de ruimte kan je Vlaanderen makkelijk herkennen als een lichtgevende plek. Maar dat kwistig lichtgebruik heeft een serieuze impact op onze natuur. Tijdens de Nacht van de Duisternis op zaterdag 13 oktober gaat overal in Vlaanderen het licht uit – het ideale moment om lang uitgestrekt in het gras in de tuin te gaan liggen – een dekentje kan wellicht geen kwaad – en uitgebreid filosoferend naar de hemel te turen. Want in het donker is de sterrenhemel zoveel mooier!

Of trek erop uit en ga mee op pad. In Deinze verkennen we de nachtelijke Brielmeersen en leren we meer over het nachtleven van de dieren. In samenwerking met Stad Deinze, de provincie Oost-Vlaanderen, de Gezinsbond en de Sterrenkijkersvereniging LEO.

Er zijn drie geleide wandelingen: om 19u30 (voor jonge gezinnen), om 20u en om 20u30. Duur: 2u à 2u30. 

Wanneer?

13/10/2018 van 19u30 tot 22u30

Afspraakplaats

Ingang Brielmeersen – Lucien Matthyslaan, 9800 Deinze

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...