15.000 HUISBEZOEKEN: leerrijke maar ook harde confrontatie

GroenRood stelde per deelgemeente een folder op met hun suggesties voor een mooier, socialer en natuurlijker deelgemeente. Ze willen er alle huizen van Deinze mee bezoeken.

GroenRood wou niet meedoen aan de ecologisch onverantwoorde folderlawine en koos voor een andere campagne. Zij maakten per deelgemeente een aparte folder met inhoudelijke voorstellen om die specifieke deelgemeente mooier, gezonder en socialer te maken. Heel wat consultaties resulteerden in heel concrete, door de buurt gedragen suggesties. Deze werden per deelgemeente in een folder gegoten en deur aan deur voorgesteld. Op die manier bereikten ze op dinsdag reeds 15000 van de 18000 huizen in onze fusiestad. Ze hopen tegen zaterdagavond rond te komen.

Hadewych Claus: ‘ De huis aan huis campagne met onze voorstellen is een schot in de roos. Wij gaan onszelf niet verkopen maar willen aan de hand van ons programma in dialoog gaan. We voelen nu echt dat we de vinger aan de pols hebben. We hebben veel mensen kunnen wijzen op onze oplossingen en weten door de interactie met de mensen nu zelf ook beter de plaatselijke problemen. We zijn veel wijzer geworden en hebben al een karrevracht concrete punten waar we de volgende zes jaar willen aan werken.’

Lijsttrekster van GroenRood Annick Verstraete: ‘Zo’n contact met de mensen thuis zou verplicht moeten zijn voor beleidsmakers. Het is zo verrijkend en confronterend om op deze manier op stap te gaan. Je ziet en hoort gelukkig heel wat tevreden mensen die gelukkig zijn in hun omgeving. Maar er is ook de confrontatie met heel wat grote problemen en kleine ergernissen. Je hoort mensen klagen over het feit dat hun oma niet meer alleen kan wonen maar nog ‘te goed’ is voor een rusthuis. Je wordt stil als je een mama hoort vertellen dat ze al jaren op zoek zijn naar een geschikte plaats voor hun kind met een zware beperking. Je aanhoort op zo veel plaatsen het gebrek aan maatregelen tegen het te snelle autoverkeer. Je ziet de angst in de ogen van de mama die haar kind met de fiets naar school ziet vertrekken.  Je ziet aan de ene voordeur de schrijnende armoede en een straat verder de pompeuze  luxe. Ook veel problematieken die vooral op bovengemeentelijk niveau moeten geregeld worden, waardoor we al een link leggen met de volgende verkiezingen.’

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...