Plant een fruitboom: schaduw, zuivere lucht en lekker fruit!

De voorbije zomers hebben meer dan ooit getoond dat ons klimaat aan het wijzigen is. Het is nu zelfs al zomer tot half oktober. Het wordt duidelijk warmer en warmer en dan worden bomen nog belangrijker.  Waarom dus geen fruitboom planten in je tuin?

Bomen zorgen immers voor schaduw in je tuin, zodat je moestuin, siertuin of gazon in de zomer heel wat minder snel uitdroogt. Bovendien nemen bomen veel CO2 en vangen ze een pak fijn stof op zodat onze lucht zuiverder wordt. Dit is dus ook goed voor onze gezondheid. Heb jij er al aan gedacht om een fruitboom aan te planten?  Wij kiezen hierbij voor oude rassen, zo brengen wij ook een stukje erfgoed in onze tuin. Heb je weinig plaats, dan zijn bessenstruiken ook altijd een goed alternatief. Gezonde lucht en lekker vers fruit, dat moet kunnen!

Met de 21ste boomplantactie van Milieufront Omer Wattez Leievallei kan je opnieuw aan het planten! Er is ook een aanbod van zaden voor aanleg van een bloemenweide.

Alle info vind je op https://boomplantactie.wordpress.com/  en op de facebookpagina van Milieufront Omer Wattez Leievallei. Bestellingen dienen gemaild te worden voor 10/11/2018. Het plantgoed wordt begin december verdeeld, waarna de boompjes een plekje kunnen krijgen in je tuin. Iedereen aan de slag!

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...