Sinterklaasintocht op zaterdag 24 november

Op zaterdag 24 november doen Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten hun blijde intrede in Deinze. De heilige man bezoekt ’s ochtends de kinderen van deelgemeente Astene in De Ceder. Daarna vertrekt hij per stoomboot naar het Sint-Poppoplein. Na de verwelkoming op het Sint-Poppoplein gaat het richting de Brielpoort, waar de theatervoorstelling “Pietenles-stress” door Urkie en Purkie wordt opgevoerd. Tickets voor de voorstelling in de Brielpoort kosten € 3 per persoon en zijn verkrijgbaar bij de stedelijke jeugddienst of via www.deinze.be/sint.

Om 9 u. vertrekt Sinterklaas vanaf Astene Sas naar De Ceder (Parijsestraat 34), alle kinderen zijn er welkom tot 11.30 u. De Sint brengt voor ieder kind iets lekkers mee.

In de namiddag gaan de Sint en zijn Zwarte Pieten per stoomboot naar het centrum van Deinze. Alle kinderen van Deinze en omstreken worden vanaf 13.30 u. verwacht op het Sint-Poppoplein om hen te verwelkomen langs de kade. De stoomboot van Sinterklaas wordt verwacht om 14 u. Sinterklaas zal zijn uiterste best doen om zoveel mogelijk kinderen persoonlijk te begroeten. De Sint liet reeds weten erg blij te zijn met zelfgemaakte tekeningen en schilderijen en neemt deze graag in ontvangst.

Theatervoorstelling Pietenles-stress

Na de verwelkoming op het Sint-Poppoplein trekken Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten in stoet naar de Brielpoort. Vanaf 14.30 u. zijn alle kinderen en hun ouders welkom in de Brielpoort, waar Urkie en Purkie om 15.30 u. van start gaan met de theatervoorstelling Pietenles-stress.

Purkie wil en zal piet worden! Door de schoorsteen kruipen, op de daken lopen, met veel zwier de pakjes door de schouwen gooien, het grote boek en de staf van sinterklaas dragen,… Kortom, de beste helper van de Sint worden is geen optie, maar een must! Urkie probeert hem van z’n waanzinnig idee af te helpen, maar eenvoudig is dat niet … De hippe ritmes van Mister Move zorgen alvast voor een waanzinnig feest!
Een totaalspektakel met muziek, dans, actie, humor en volop plezier zoals men gewoon is van de gekke tweelingbroertjes.
Tickets voor de voorstelling kosten € 3 per persoon (drankje inclusief) en zijn verkrijgbaar bij de stedelijke jeugddienst of via www.deinze.be/sint. In de Brielpoort worden genummerde plaatsen voorzien. De deuren gaan open om 14.30 u., de show start om 15.30 u. De Sint neemt voor iedereen een verrassing mee.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...