Sint-Hubertusviering, een jaarlijkse traditie aan Ooidonk kasteel.

Vandaag zondag terug een schitterende dag om de Sint-Hubertusviering aan het kasteel van Ooidonk mee te maken. Ook dit jaar was het terug een voltreffer, het vele opgekomen publiek en de vele ruiters zorgden voor een unieke sfeer op en rond het kasteel domein van Ooidonk.

Rond 10 uur startte de viering met de traditionele dierenwijding onder leiding van diaken Johan Van Wassenhove, de vele aanwezige dieren, waaronder paarden, honden en roofvogels kregen hun zegen.

Zo’n 194 ruiters trokken door de velden en bossen in de ruime omgeving van het kasteel van Ooidonk. Van Leerne, Vosselare en Bachte Maria Leerne, om terug langs de Oude Leiearm in Astene terug naar het kasteel van Ooidonk te gaan.

Dit jaar kwam ook Willy Naessens langs met zijn prachtige vierspan, we hoorden zelfs hier en daar Marie Jeanne roepen tussen het publiek.

De vele landbouwers stelden zoals de vorige jaren hun velden ter beschikking, er waren ook hier en daar enkele obstakels voorzien die voor het nodige spektakel zorgden.

Bekijk het volledig foto album op onze Facebook pagina.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...