Nieuwe politiezone Deinze-Zulte-Lievegem start vanaf 1 januari

Op vrijdag 21 december ondertekende de Koning het Koninklijk Besluit tot instelling van de politiezone Deinze-Zulte-Lievegem. Hiermee is de totstandkoming van de nieuwe politiezone  een feit en gaat de nieuwe fusiezone – een samensmelting van de politiezones Deinze-Zulte en LoWaZoNe – van start op 1 januari 2019.

Om de kwalitatieve dienstverlening te behouden werd ervoor gekozen om de interventiepolitie vanuit twee sites te laten vertrekken. In dit opzicht zullen de ploegen vanuit Zomergem principieel worden gedispatched naar interventies in Lievegem en zullen interventies in Deinze en Zulte voornamelijk vanuit de uitvalsbasis in Deinze worden behartigd. In het fusieverhaal zullen ook de lokale wijkposten in Lovendegem, Waarschoot en Nevele behouden blijven.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...