Sociale kopers krijgen sleutels van hun nieuwbouwwoning in Astene

Kleine Landeigendom Het Volk heeft haar 20 woningen in de Snoekstraat in Astene (Deinze) voorlopig opgeleverd. Dat wil zeggen dat de aangeduide kopers zeer binnenkort de sleutels van hun nieuwbouwwoning zullen krijgen. Want ja: de 20 huizen zijn al verkocht. Niet verwonderlijk als je weet dat er 56 kandidaat-kopers ingeschreven stonden in het register van de gemeente Astene bij de sociale huisvestingsmaatschappij.

“De snelle verkoop verbaast zeker niet, want de woningen zijn ook erg goed gelegen”, klinkt het bij Hans Heyse, directeur van Kleine Landeigendom Het Volk. “Centraal in het rustige Astene, op loopafstand van winkels, maar ook dicht bij de N43. Een goeie uitvalsbasis, dus.”

Ontwerp en bouw

Bovendien gaat het om 20 zeer kwaliteitsvolle en duurzame nieuwbouwwoningen, een ontwerp van AnD Architecten uit Ertvelde. Het project bestaat uit 14 woningen met halfopen bebouwing en 6 rijwoningen. “Elk huis beschikt over 4 slaapkamers, een garage en een eigen tuin”, vult directeur Heyse aan.

De bouw van de woningen was in handen van aannemer Despierre Filip Algemene Bouwonderneming bvba uit Houthulst. De werken begonnen in september 2017 en zijn anderhalf jaar later afgerond. “De kosten van het volledige project worden geraamd op 2,7 miljoen euro”, klinkt het.

Prijzen

De woningprijs bedroeg € 153.200 voor de 6 rijwoningen en € 163.800 voor de huizen met halfopen bebouwing, de grondprijs € 187 per m² (exclusief 6% BTW). De totale verkoopprijzen varieerden daardoor van bijna € 211.000 voor een rijwoning met 236 m² grond tot € 260.500 voor een halfopen bebouwing met bijna 430 m² grond (inclusief BTW en 0,5% beheersvergoeding).

De aangeduide kopers zullen volgende week de sleutels van hun nieuwe woning ontvangen. “Dan kunnen ze hun huis volledig naar hun eigen smaak inrichten. Te beginnen met de vloeren, de keuken en de badkamerinrichting, want die zijn niet in de prijs inbegrepen.”

Interesse?

Het project in Astene is overigens niet het enige van Kleine Landeigendom Het Volk in Deinze. Ook in Bachte-Maria-Leerne bouwt de sociale huisvestingsmaatschappij momenteel 33 koopwoningen. Het einde van de werken is daar voorzien in het voorjaar van 2020.

Wie geïnteresseerd is om een sociale koopwoning aan te kopen, moet zich eerst inschrijven in het register van zijn gemeente(s) naar keuze bij Kleine Landeigendom Het Volk. Meer info over de voorwaarden en de inschrijvings- en toewijzingsprocedure vindt u op www.klehetvolk.be.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...