Dag van de Zorg, beleven in DVC Heilig Hart

Op zondag 17 maart zet DVC Heilig Hart de deuren open voor het grote publiek. Het wordt geen klassieke opendeurdag, maar een belevingsdag in het thema ‘Bijzondere Breinen’. Je komt zomaar eens kijken, je komt iets beleven! Stap eens in het leven van de zorgvragers met een verstandelijke beperking en ervaar zelf wat het met je doet.

Hoe is het om met een bijzonder brein … te eten? Te spelen? Bewogen te worden? Muziek te beleven? …

Ontdek onze activiteiten en doe maar eens mee. Met de hele familie of samen met je vrienden, voor iedereen!

Heb jij een hart voor bijzondere zorg? Van harte welkom. De deuren staan open van 10 tot 17 uur.

Koninklijk bezoek op vrijdag 15 maart

Vrijdag 15 maart bezoekt Koningin Mathilde DVC Heilig Hart. Elk jaar bezoekt de koningin één van de deelnemende organisaties aan de Dag van de Zorg, deze keer is de eer voor het DVC.

In aanloop naar de Dag van de Zorg wordt de sector een hele week lang in de kijker gezet. Het overkoepelende thema is ‘het brein’. Het fitte brein, het jonge brein, het beroerte brein en het brein in reset komen in de week van de zorg aan bod.

De koningin zal tijdens haar bezoek speciale aandacht hebben voor het fitte brein en het brein in reset. Ze zal meedoen aan een activiteit samen met enkele zorgvragers, en een bezoek brengen aan leefgroep Akiz waar zorgvragers met een niet-aangeboren hersenletsel verblijven (brein in reset).

DVC Heilig Hart, een hart voor bijzondere zorg

DVC Heilig Hart biedt ondersteuning en zorg op maat voor kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking. Jaarlijks ondersteunt het zo’n 400 kinderen en volwassenen met een licht, matig, ernstig tot diep verstandelijke beperking, met een niet-aangeboren hersenletsel (NAH) of met een psychische of autistische beperking.

Met meer dan 600 medewerkers en vrijwilligers is DVC Heilig Hart één van de grootste werkgevers in Deinze.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...