Jazzy Sunday 24 maart: Gero Koerner (Duitsland) / vtbKultuur Deinze

Kwaliteitsvolle jazzmuziek in een gezellig kader op zondagnamiddag, dat is wat vtbKultuur Deinze met Jazzy Sunday beoogt. Een zondagnamiddag is een uitgelezen moment om zowel het jazz minnend publiek als muzikanten warm te maken voor een muzikaal belevingsmoment en om ontspannen te genieten van een jazzoptreden. De bibliotheekkelder (Markt, Deinze) als locatie voor Jazzy Sunday refereert naar vele jazzclubs in grootsteden, daar is het steeds gezellig en duister vertoeven.

vtbKultuur Deinze laat met Jazzy Sunday het publiek kennis maken met een breed perspectief van de jazz muziek. Dit kan gaan van vocale jazz tot instrumentale be-bop, dit telkens met gevarieerde bezettingen.

Met zijn project ‘Play greatest hits‘ creëert Gero Körner een link tussen het traditioneel spelen van pianisten uit het swingtijdperk en de hedendaagse stijlen van een klassiek jazztrio. Hij maakt eigen arrangementen op bestaande pophits van de voorbije 40 jaar. Door de gedurfde keuze om hits in een jazzstijl te gieten, slaagt hij erin de muziekstukken helder te laten uitkomen. Gero heeft in de muziek nooit in hokjes gedacht, hij voelt zich thuis in alle populaire muziekgenres. 

Voor het album Gero Körner Trio ‘Plays Greatest Hits’ slaagde hij erin twee muzikanten van de WDR Big Band aan boord te krijgen: John Goldsby op contrabas en Hans Dekker op drums. Deze ritmesectie vormt de perfecte aanvulling op de communicatieve manier van spelen van de pianist. Met hun vrijdenkend maar stilistisch onberispelijk spel zet het trio de muziekstukken constant in een ander daglicht.
Voor dit concert brengt Gero Körner Werner Lauscher mee op bas en Marcus Rieck op drums. Bij dit concert zult u geen gewone ‘standards’ horen, maar wel hedendaagse hits gebracht in een up-to-date swingjazzomkadering. De muziek is gebaseerd op tradities, maar sluit zich niet af van moderne ontwikkelingen. 
Het Gero Körner Trio viert swing met een eenvoudige elegantie. Het is tijdloos en bovenal altijd entertainend. 
Tickets zijn verkrijgbaar aan de deur en kosten 5 euro. Er zijn maximum 100 plaatsen beschikbaar, er kan niet op voorhand gereserveerd worden. Zondag 24 maart, bibliotheekkelder Deinze
Deuren openen om 17u, het concert start om 18u.
! Uitzonderlijk voor de afsluiter van deze editie van Jazzy Sunday starten we pas om 18u met het concert. !

Muzikanten:
– Gero Körner: piano- Werner Lauscher: bas- Marcus Rieck: drums   

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...