Steun een deinzenaar, kortfilm “Belgian Blue”

Yasmine Versteele lanceerde deze week voor haar documentaire masterfilm een crowdfundingpagina om extra steun voor haar film “Belgian Blue” te krijgen. Deze zal een andere blik werpen op de veeteelt, een verhaal over het lot van koeien, verteld door de dieren zelf.

Na haar middelbare school startte Yasmine met een studie Communicatiewetenschappen aan de Universiteit van Gent. Vier jaar later, in 2015 behaalde ze een master Film- & Televisiestudies. De opleiding bleef voor haar echter nogal theoretisch en academisch, e miste een creatieve uitlaat. De drang om verhalen te vertellen was er nog steeds. Van jongs af aan wilde ze namelijk al regisseur worden. In 2015 begon ze dan ook aan een tweede opleiding, filmregie aan het RITCS, School of Arts te Brussel. Binnen de opleiding ontdekte ze haar liefde voor documentaire. Met deze documentaire kan ze haar passie voor film en liefde voor dieren combineren.

Een kleine beschrijving van de film “We bevinden ons op een veeboerderij in Vlaanderen. Niet de mensen op de boerderij, maar de dieren zijn de hoofdpersonages. Tijdens een observatieperiode ontdekken we hun identiteit, net zo vanzelfsprekend als bij een hond of kat – ontleden we hun gedrag en communicatie. De documentaire onderzoekt of onze blik op dieren en hun rechten verandert wanneer we hen onze volle aandacht gunnen en verder kijken dan hun economische nut.”

Als student is ze zelf verantwoordelijk voor de financiering van dit project. Aangezien de kosten van een filmproductie snel kunnen oplopen probeert ze via verschillende wegen het budget bijeen te krijgen.

De grootste kosten zijn: transport, materiaal, postproductie; colorgrading, muziek, graphic design, catering op set.

Het zou voor een Yasmine een duwtje in de rug geven mocht ze veel steun ontvangen op haar crowdfundingpagina.
https://nl.ulule.com/belgianblueshortfilm/?fbclid=IwAR35oU2eFwRkKIki6NyMdRGYtZNGhjV4XQu8iYmpcI5UrH-g9YtLS4_FNg0
Benieuwd of jullie een stadsgenoot steunen!

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...