Nieuwe high-end CT-scanner Sint-Vincentiusziekenhuis Deinze

Begin april 2019 nam de dienst medische beeldvorming van het Sint-Vincentiusziekenhuis Deinze een nieuwe hoogtechnologische “Revolution” CT-scanner in gebruik. Dit toestel levert op verschillende gebieden absolute topprestaties. “De hoge kwaliteit van de beelden laat een zeer gedetailleerde diagnose toe. Tegelijk is de stralingsdosis minimaal: het gaat om een vermindering van de straling met 70% in vergelijking met de vorige generatie toestellen”, klinkt het bij diensthoofd medische beeldvorming dr. Op De Beeck.

‘Omwille van het uitgebreid scanbereik (16 cm per rotatie) kunnen onderzoeken zeer snel en zeer gedetailleerd worden uitgevoerd. Dr. Op De Beeck: “Sommige onderzoeken vinden plaats in minder dan 1 seconde (vb. hersenen); een hartonderzoek duurt slechts één hartslag. Door de hoge kwaliteit van de beelden kunnen we nu nóg nauwkeuriger een diagnose stellen.”

De brede opening van de scanner maakt het onderzoek voor de patiënt minder beangstigend. Bovendien krijgen patiënten met dit toestel gegarandeerd de laagst mogelijke stralingsdosis, die met 70% verminderd is in vergelijking met de vorige generatie toestellen. “Dat is vooral belangrijk voor kinderen, zwangere vrouwen en patiënten die regelmatig CT-scans moeten ondergaan”, stelt radioloog dr. Simoens.

Jan Blontrock, algemeen directeur van het Sint-Vincentiusziekenhuis Deinze bevestigt dat deze investering een aanwinst is voor het ziekenhuis: “De capaciteitsgrenzen van onze oude CT-scanner waren bereikt. Met dit nieuwe toestel zet de dienst medische beeldvorming een belangrijke innovatieve stap vooruit. Wij zijn dan ook bijzonder trots dat wij deze verbeterde dienstverlening aan onze patiënten kunnen aanbieden.”’

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...