Burgemeester en ereraadslid ontvangen eretekens tijdens gemeenteraad

Zowel burgemeester Jan Vermeulen als eregemeenteraadslid Geert Decaluwé kregen bij de aanvang van de gemeenteraad van donderdag 23 mei eretekens opgespeld. Burgemeester Jan Vermeulen werd ridder in de kroonorde en eregemeenteraadslid Geert Decaluwé werd ridder in de orde van Leopold II en kreeg de Burgerlijk Medaille Eerste Klasse.

Jan Vermeulen zette zijn eerste politieke stappen in de kiescampagne van oktober 1999. Sinds januari 1995 maakt hij onafgebroken deel uit van de gemeenteraad, waarvan het grootste deel als schepen. Hij werkte onder twee burgemeesters, wijlen Roger Boerjan en ereburgemeester Jacques De Ruyck. In december 2011 legde Jan Vermeulen de eed af als burgemeester van stad Deinze. Op voorstel van de minister-president en de viceminister-president van de Vlaamse Regering en op voordracht van de eerste minister verleent zijne majesteit koning Filip bij koninklijk besluit van 30 oktober 2018 het ereteken van ridder in de kroonorde aan dhr. Jan Vermeulen, als blijk van erkentelijkheid voor bewezen diensten als burgemeester van de stad Deinze.

Geert Decaluwé verkreeg de titel van eregemeenteraadslid tijdens de gemeenteraad van 18 december 2017, na een carrière van 28 jaar. Hij stond ook meermaals op de Kamerlijst. Zijn lange engagement bleef niet onopgemerkt op zowel Vlaams als nationaal niveau. Er werden hem maar liefst twee eretekens toegekend. Op voorstel van de minister-president en de viceminister-president van de Vlaamse Regering en op voordracht van de eerste minister verleent zijne majesteit koning Filip bij koninklijk besluit van 30 oktober 2018 het ereteken van ridder in de orde van Leopold II aan dhr. Geert Decaluwé, als blijk van erkentelijkheid voor bewezen diensten als gemeenteraadslid van de stad Deinze. Op voordracht van Vlaams minister-president Geert Bourgeois werd de Burgerlijk Medaille Eerste Klasse toegekend aan dhr. Geert Decaluwé door zijn majesteit koning Filip bij koninklijk besluit van 17 augustus 2017, wegens vijfentwintig jaar diensten aan het land.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...