Filliers Distillery kaapt dubbel goud en zilver met hun Barrel Aged Genevers en Dry Gins 28 op de prestigieuze ‘San Francisco World Spirits Competition 2019’

Op 22, 23 en 24 maart jongstleden vond in San Francisco de 19e editie plaats van de San Francisco World Spirits Competition (SFWPC). Deze wedstrijd is niet alleen de grootste in zijn soort, het wordt ook als één van de belangrijkste aanzien in de wereld van ‘spirits’ en ‘premium alcohols’.

De wedstrijd wist zijn reputatie op te bouwen door de samenstelling van de jury en hun bijzondere manier van jureren. De jury bestaat uit 45 mannen en vrouwen die allen beschikken over tonnen in ervaring in de wereld van premium dranken. Sommige als journalist, anderen als mixologists en barman. Zij bogen zich dit jaar over tal van inzendingen, verdeeld over 48 categorieën. Hierbij proeven zij alles ‘blind’, waarbij zij de deelnemende dranken puur proeven en in een neutraal glas.

Ze krijgen geen enkele informatie over het merk en/of de producent. Daarenboven worden de deelnemende spirits niet met elkaar vergeleken. Elkeen krijgt een eigen score. Het is diegene die het hoogst scoort die met de prijzen naar huis gaat. Voor Filliers Distillery maakten de Filliers Barrel Aged Genevers en Filliers Dry Gin’s 28 deel uit van de tastings in de categorieën ‘Genever’, ‘Gin’ en ‘Flavoured Gin’. De inzendingen van de Belgische stokerij vielen daarbij erg in de smaak van de jury!

Ultieme erkenning

Het in de prijzen vallen van het volledige gamma Filliers Barrel Aged Genevers en de Filliers Dry Gin 28 en Filliers Pink Dry Gin 28, is een mooie erkenning voor het vakmanschap van de meester distilleerders en voor de geleverde inspanningen van Filliers Distillery. Zo blijft de distilleerderij ook heel wat investeren in de ontwikkeling en kwaliteit van hun gamma.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...