Donderdag 15 augustus gaat de 41ste editie van de antiek & rommelmarkt van Grammene weer door.

De basislijnen van voorgaande jaren zijn echter praktisch dezelfde gebleven. Te Gottem gaan ze dit keer tot aan het kruispunt Oude Heirbaan met Ardense Jagerstraat/Roterijstraat. Bewoners tot huisnr 103/120 maken deel uit van de marktzone. De laatste 200m staan er echter slechts aan 1 kant standhouders. De maximale capaciteit voor deelnemers is hierdoor gestegen. Dit bied tal van voordelen voor standhouders die in-checken en dan onmiddellijk op het marktterrein kunnen.

Rommelmarkt Grammene

De markt begint aan de splitsing Oude Heirbaan/Koffiebeekstraat/Grijsbulstraat. Op deze manier zijn er meer verkeersmogelijkheden voor iedereen zowel voor de lokale bewoners, standhouders als bezoekers. Voor bezoekers met de fiets/brommer is er een parking achter het parochiecentrum van Grammene en één bovenaan de Oude Heirbaan te Gottem parking zaal de Vlasschuur. Mindervaliden kregen een strook parking in de Koffiebeekstraat.

Het onpopulaire voetbalveld bij vele standhouders alsook diverse bezoekers wordt ook dit keer niet gebruikt. Er zijn twee reserve parkings. De parking achter de kerk van Grammene via de Koffiebeekstraat met uitzicht op de Oude Leie en palend aan de Brugstraat is alvast één van. De tweede is de weide voor de spoorweg Oude Heirbaan tussen huisnr. 5 & 7 voor wie van Deinze komt. In de zone voor de Oude Heirbaan tot nr. 60 is ambulante handel verboden. In de straat zal aan beide kanten een parkeerverbod gelden op 15 augustus. Bewoners kunnen hun voertuig op hun oprit plaatsen. We zullen proberen de toestroom bezoekers volledig weg te krijgen naar de super grootte parking Warandekouter om de overlast te beperken tot een minimum. Er is een éénrichtingsverkeer situatie van toepassing de dag zelf.

Te Gottem zijn twee kleinere parking voorzien. De eerste is gelegen is de Neerschelde en is bereikbaar via de Pelsestraat voor standhouders. Stuk weide gelegen achter de zaal Vlasschuur. De tweede is gelegen in de Kappelledreef voorbezoekers. Stuk weiland. Naast op de Oude Heirbaan nemen we ook de Brugstraat in met standhouders tot over de brug richting Machelen-Zulte tot aan Dreef. Er loopt momenteel nog een aanvraag tot uitbreiding. Te Machelen hebben we een kleine parking ter beschikking gesteld gelegen in de Vaartstraat welke uitkomt op de Brugstraat beneden de brug.  Op de brug staan standhouders slecht aan 1 zijde aangezien erop de brug steeds 1 kant vrij blijft in geval van nood. Te Machelen is er dit jaar Brugstraat is een extra zeer ruime parking gelegen net over de brug naar beneden. De Brugstraat bevat eveneens een fietsparking & invalidenparking. Vanaf 9 uur zullen alle standhouders op hun plaatsen staan. Start U schattentocht welke meerdere kilometerslang is tijdig. De meest uitéénlopen voorwerpen worden aangeboden. Standhouders en bezoekers uit binnenland en buitenland weten Grammene te vinden. Unieke stukken zijn geen uitzondering.

Te volgen parkings: Grammene Warandekouter, Machelen Brugstraat, Gottem Kappeledreef. 

Geniet tijdens U bezoek van de ruime diversiteit van foodstanden. Gaande van friet over BBQworsten – hamburgers – wafels – oliebollen – ijscreme. De Gezindsbond Grammene biedt lekkere worstjes en drankjes aan en is een meetingpoint voor vele lokale bewoners welke bij deze allemaal geïnviteerd wezen.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...