De Deinse Kajak Club vzw richt op zondag 1 september haar 3de “Battle of Astene Sas” in.

Na de zeer geslaagde vorige edities wil de club in haar thuishaven en op één van de mooiste plekjes in Deinze, alle sportievelingen uitnodigen om deel te nemen aan verschillende proeven op het water.

De battle wordt betwist in kano’s met zes personen die het in een vriendschappelijke en sportieve strijd tegen elkaar zullen opnemen in verschillende disciplines. Er staan snelheid, strategie, kracht en evenwicht op het programma. De laatste proef bestaat uit een heus steekspel waarbij de respectievelijke kapiteins van het team achteraan de kano plaatsnemen en proberen om elkaar het water in te duwen met een lans.

De eerste proeven gaan van start om 10.00 uur. De inrichters zorgen voor voldoende kleedruimte en sanitair en uiteraard eveneens voor de boten, zwemvesten, paddels en helmen. Via hun inschrijving zijn alle deelnemers verzekerd.

Iedereen van jong tot oud kan en mag deelnemen. Het is voldoende om met zes ploegmakkers (verenigingen, sportclubs, bedrijven, vrienden, familie, kennissen, buren …) in te schrijven. Er is een jeugdcategorie met deelnemers tussen 10 en 17 jaar, en volwassenen zijn welkom tussen 18 en 99 jaar. DKC zorgt er ook voor dat in iedere kano een ervaren stuurman alles in goede banen zal leiden.

Ook supporters zijn van harte welkom. Er is randanimatie voorzien (drank- en eetstandjes, springkasteel, …). Dus met zijn allen afspreken op zondag 1 september In de Hellestraat te Astene.

Met hun initiatief wil de Deinze Kajak Club aantonen dat de stad Deinze terecht mag omschreven worden als “stad aan de Leie”.  De ledenwerving draait op volle toeren, de jeugdwerking levert uitstekend werk en ook voor volwassenen zijn er talrijke recreatieve mogelijkheden op en rond het water.Wie wil inschrijven voor de battle doet dit best vóór 25 augustus 2019 via [email protected]

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...