Jonge voetballers strijden voor vierde maal om jeugdcup stad Deinze

Op donderdag 15 augustus 2019 zullen ongeveer 700 jonge voetballers voor de vierde maal strijden om de jeugdcup stad Deinze. De jeugdcup is een organisatie van KMSK Deinze, Eendracht Vinkt, KFC Sparta Petegem, FC Poesele, SK Ooidonk Leerne, Lando Sport Merendree en Zeveren Sportief in samenwerking met de stedelijke dienst sport en recreatie.

Samenwerking voetbalclubs

In 2011 nam Norbert De Mey, schepen bevoegd voor sport, het initiatief om de verschillende Deinse voetbalclubs samen te brengen om een samenwerkingsverband te bevorderen. Na enkele verkennende gesprekken werd op 4 juli 2011 een intentieverklaring ondertekend door alle clubs. Deze verklaring had tot doel een onderlinge samenwerking voor de jeugdwerking te stimuleren die de mogelijkheid biedt ervaringen uit te wisselen, informatie door te geven of gezamenlijke initiatieven uit te bouwen.

De organisatie van de jeugdcup stad Deinze is het resultaat van een jarenlange samenwerking waarbij de clubs openstaan voor continu overleg en onderlinge communicatie. Deze samenwerking, die steeds kan rekenen op de ondersteuning van de stad en van de dienst sport en recreatie, moet het mogelijk maken om de jeugdwerking binnen de verschillende clubs de nodige groeimarge aan te bieden.

Vierde jeugdcup stad Deinze op 15 augustus

Op donderdag 15 augustus organiseren de clubs in samenwerking met de dienst sport en recreatie de vierde jeugdcup stad Deinze. De wedstrijden starten rond 9.30 u. en worden gespeeld op de accommodaties van volgende deelnemende clubs:

  • Wedstrijden U7 – U 11: terrein van FC Poesele (Paepestraat 7, Poesele)
  • Wedstrijden U15 – U17: terreinen van KFC Sparta Petegem (Gaversesteenweg 240, Petegem)
  • Wedstrijden U10 – U13: terrein van Eendracht Vinkt (Deinzestraat 59, Vinkt)
  • Wedstrijden U12: terrein SK Ooidonk Leerne (Ooidonkdreef, Bachte-Maria-Leerne)
  • Wedstrijden U8-U9: terreinen van Zeveren Sportief (Izegemstraat, Zeveren)

Na de wedstrijd krijgen de jongeren een medaille en wordt de winnaar van iedere categorie bekroond met een prachtige beker, geschonken door stad Deinze. Gekoppeld aan een dosis fair play zal ook de vierde editie van de jeugdcup stad Deinze een onvergetelijk sportevenement worden.

Info

Dienst sport en recreatie: [email protected], www.deinze.be/sport 
FC Poesele: www.fcpoesele.be 
Lando Sport Merendree: www.lsmerendree.be
KMSK Deinze: www.kmskdeinzejeugd.be 
Eendracht Vinkt: www.eendrachtvinkt.be
KFC Sparta Petegem: www.kfcspartapetegem.be
SK Ooidonk Leerne: https://sites.google.com/site/skooidonck 
Zeveren Sportief: www.zeverensportief.be

Dit vind je misschien ook leuk...