Nieuw in Deinze: Junior Techniekacademie voor kinderen van 8 tot 10 jaar

Vanaf 19 september 2019 wordt voor het eerst de Junior Techniekacademie georganiseerd in Deinze. Dit initiatief laat kinderen van 8 tot 10 jaar proeven van techniek en STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics). De Junior Techniekacademie is een initiatief van het stadsbestuur Deinze en de Hogeschool VIVES.

De Vlaamse arbeidsmarkt kampt  al jaren met een structureel tekort aan technische en wetenschappelijke profielen. Dit is een duidelijk signaal dat er te weinig jongeren voor een technische loopbaan kiezen.

Om jongeren te stimuleren om voor STEM-opleidingen en -loopbanen te kiezen, werkte de Vlaamse Regering het STEM-actieplan (2012-2020) uit. Maar ook de stad kan een belangrijke rol spelen om kinderen vertrouwd te maken met techniek in de vrije tijd. Daarom verleent het stadsbestuur van Deinze zijn steun aan dit initiatief. 

Een techniekacademie wil kinderen op jonge leeftijd op een speelse manier laten kennismaken met techniek en technologie. In Deinze richt het Erasmusatheneum al enkele jaren een Techniekacademie in voor kinderen van het vijfde en zesde leerjaar. Het stadsbestuur en Hogeschool VIVES slaan de handen in elkaar om ook een Techniekacademie voor kinderen van het derde en vierde leerjaar mogelijk te maken.

Vier groepen van twintig kinderen, twee in JC Brieljant (Mouterijdreef 20 in Deinze) en twee in de gemeentezaal van Nevele (Vaart Rechts 14 in Nevele), gaan van 25 september tot 4 december tien woensdagen van 13.30 tot 15 u. of van 15.30 tot 17 u. aan de slag rond uitdagingen uit hun leefwereld. Twee gepassioneerde technici begeleiden hen bij onder meer het bouwen van een windmolen, het programmeren van een robot en de constructie van een coole kapstok.

Alle informatie over de Techniekacademie Junior in Deinze is te vinden op http://www.techniekacademie-deinze.be/junior. Inschrijven kan vanaf zaterdag 14 september.

Info:

Dienst onderwijs – [email protected]

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...