Ons Leietheater eindelijk open, het begin van een mooi tijdperk

Dit weekend kon iedereen kennis maken met ons prachtig Leietheater. Maanden werd er aan gewerkt om toch maar de deadline te halen voor het openingsweekend. En iedereen was enthousiast, het is iets om trots op te zijn.

Verschillende steden hebben al jaren een eigen cultuurcentrum waar menig Deinzenaar allicht al langs ging, maar wij hebben nu een splinternieuw cultuurcentrum met alle moderne snufjes. Directeur Benoît Vanraes is terecht trots op zijn cultuurtempel, hij heeft dan ook samen met zijn team een mooi en leuk gevarieerd programma samengesteld voor de komende maanden.

Dit weekend waren er allerlei activiteiten gepland, op zaterdag de officiële opening met mening bekende gezichten die paraat waren, verschillende optredens vulden de dag.

Op zondag mocht Johan Verminnen zijn eerste stappen zetten op het podium. Iedere bezoeker wilde natuurlijk zich nestelen in de 450 zetels van de zaal en genoot van deze prachtige zaal.

Er werd al enkele dagen gebouwd aan een kunstwerk van kunstenaar Olivier Grossetête, een gigantische poort. Een windvlaag op zaterdag zorgde ervoor dat de toren niet verder kon opgebouwd worden, een stuk van de toren viel daardoor naar beneden. Op zondag viel dan een tweede deel naar beneden. Nadat de toren neer gehaald werd mochten de aanwezige kinderen het verder afbreken en weg brengen. Een uur later was er niks meer van te merken, of hoe kunst ook tijdelijk kan wezen. Maar het opzet was mensen samen brengen om samen aan dingen te bouwen.

Bekijk het progamma op www.leietheater.be

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...