Overweg Tonnestraat en Karmstraat dicht!

Infrabel sluit de overwegen in de Karmstraat en de Tonnestraat definitief vanaf 23 september 2019. De hoofdreden hiervoor is de veiligheid, jaarlijks gebeuren er nog heel wat ongevallen op overwegen. Dit betekent dat er vanaf die datum een verbod geldt voor alle verkeer, ook fietsers en voetgangers, om de overwegen nog te gebruiken. De aannemer zal de overwegen afsluiten en opbreken, de slagbomen, de lichten en het belsignaal verwijderen. Maar langswaar zal dit verkeer nu rijden?

Er wordt een omleiding voorzien:
– Overweg Karmstraat: via de Emiel Clauslaan, Pontstraat en Beekstraat (in beide richtingen), voor alle verkeer. Voor gebruikers van de fietssnelweg is er een bijkomende wegomlegging via de Pontstraat, Beekstraat en Karmstraat.
– Overweg Tonnestraat: via de Kortrijksesteenweg, Molenstraat en Sint-Hubertstraat (in beide richtingen), voor alle verkeer. Voor gebruikers van de fietssnelweg is er een bijkomende wegomlegging via de Sint-Hubertstraat.

Na de afwerking van de tunnels (voorzien eind november) wordt de omleiding voor fietsers opgeheven.

Wat met het verkeer dat uit de wijken komt en richting Waregem, Industriepark, containerpark moet?

Meer verkeer langs de Molenstraat. Gevaarlijke en drukke situaties voor buurtbewoners en fietsers. Beurtelings parkeren in de Molenstraat… Een drukker kruispunt Sint-Hubertstaat en Molenstraat, voorrang van rechts!

Er is reeds een actie pagina van de buurt bewoners van de Molenstraat, waar je hun pogingen om niet alle verkeer langs hun straat te laten rijden kan nalezen – https://www.facebook.com/Leefbare-Molenstraat-215513035932119/

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...