Toegankelijke concerten met een ’twist’ én kinderopvang

In de Deinse Farmfabriek kan je tegenwoordig terecht voor kleinschalige totaalbelevenissen waarvan klassieke muziek deel uitmaakt. Drijvende kracht hierachter is het Rariteitenkabinet, vanuit de missie om muziek & bij uitbreiding kunst toegankelijk te maken voor iedereen.

Het Rariteitenkabinet opende eind juli met het letterlijk veelgesmaakte Pralineconcert, een klassiek concert verweven met wijn- en delicatessen-proeverij. Op datzelfde elan gaat het nu verder: alle zintuigen worden geprikkeld in intensieve maar tegelijk zeer ontspannen belevenissen voor iedereen. Toegankelijkheid geldt bovendien in brede zin: ouders die een event willen meemaken, hoeven geen oppas te zoeken, want hun kinderen worden muzi-creatief opgevangen in diezelfde Farmfabriek, door datzelfde Rariteitenkabinet.

Op zaterdag 19/10 om 17 uur organiseert het Rariteitenkabinet ‘Volksconcert, met worst en spelen’. Twee muzikanten en een topsommelier dompelen het publiek onder in boerse tradities. Boers staat voor eenvoudig, zonder franjes, maar net daarom niet minder intens. Oude en nieuwe instrumenten serveren troubadourmuziek en boerse dansen, terwijl sommelier Stijn Van der Beken geur- en smaakpapillen openzet met Chouriço e Bagaço: pittige, traditioneel geflambeerde Portugese worst en gedistilleerde wijn. Zowel de muzikanten als de sommelier reiken luister- en proefkapstokken aan. Voorkennis is dus absoluut niet nodig, pure goesting in een totaalbelevenis voor lichaam en geest volstaat.

Op zondag 24/11 stelt het Rariteitenkabinet de in Deinze wonende Italiaanse accordeonist Luca Pignata voor. Hij speelt klassieke muziek op accordeon, het Rariteitenkabinet licht die toe met enkele bijzondere extra middelen. En het is een aperitiefconcert, om 11:15, dus ook daar hoort een glas bij.

Voor december en voor het komende jaar liggen al een pak gelijkaardige initiatieven op de Rariteiten-tafel.  Alle nieuwsgierigen zijn altijd welkom, al is reserveren voor de meeste concerten aangewezen, gezien de bijzondere context van extra’s en kinderopvang. Meer info, prijzen en reservaties: https://www.rariteitenkabinet.org/agenda.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...