DEMIVAL investeert in duurzaam ondernemen en maakt de Groendienst groener

Demival biedt als maatwerkbedrijf zinvol en lonend werk aan personen met een arbeidsbeperking. Een type dienstverlening dat door Demival wordt verleend, is groenonderhoud voor bedrijven, openbare diensten en instellingen. De afdeling Groendienst wordt nu volledig vernieuwd met elektrisch tuingereedschap. De Groendienst wordt met andere woorden groener.

Demival stelt meer dan 600 medewerkers te werk en is daarmee de grootste werkgever van stad Deinze. Over een bedrijfsoppervlakte van 25.000m² worden in zes afdelingen (Verpakken/Groendienst/Uitwerk/Elektro- en technische montage/Bestukken van printplaten/Metaal- en kunststofbewerking) 450 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt tewerkgesteld. Eigenlijk is sociale tewerkstelling al ten gronde en op zich duurzaam ondernemen – het is de DNA van het bedrijf – maar de ambities van Demival reiken verder. In de eerste plaats worden medewerkers continue opgeleid en zorgt een aparte sociale dienst voor een individuele omkadering.

Verder is Demival pionier in het gebruik maken van Blue Bikes voor haar medewerkers en voorziet het bedrijf nu ook elektrische fietslaadpunten. Afvalstromen worden gescheiden, zodat restafval tot een minimum wordt beperkt. De energie wordt duurzaam opgewekt door middel van 1.500 zonnepanelen en wordt uitbreiding overwogen. Maar ook de werkplaatsen, processen en machineparken van de verschillende afdelingen worden stelselmatig aangepast in functie van nieuwe en meer ecologische noden.

Vandaag wordt de Groendienst aangepakt. Volledig volgens de maatschappelijke evoluties inzake duurzaamheid. De machines zullen voortaan werken op elektrische batterijen i.p.v. op benzinemotoren en op die manier aangenamer worden voor mens en milieu. Project ‘vergroenen’ van de Groendienst bij Demival De Groendienst is in 1966 gestart met 3 ploegen van 3 tot 5 medewerkers. Op heden telt de dienst 40 doelgroep medewerkers die begeleid worden door 11 monitoren. Het team is volledig actief van half maart tot eind oktober en in de wintermaanden worden de medewerkers voornamelijk ingezet op de afdeling Verpakken.

Waarom ‘vergroent’ Demival de Groendienst? 60 machines van de Groendienst – dit is 80% van het totale machinepark – worden vervangen door elektrisch tuingereedschap. Haagscharen, bosmaaiers, kettingzagen, bladblazer, bermmaaiers, enz … zullen voortaan aangedreven worden door een elektrische batterij die vast deel zal uitmaken van de uitrusting van elke Groendienst werknemer.

Duurzaamheid is winstgevend voor mens en milieu. Zo goed als de ganse bedrijfswereld is er zich van bewust en deze stelling behoort stilaan tot de collectieve mindset van de ondernemers. Aangezien Demival deel uitmaakt van de reguliere markt door al meer dan een halve eeuw externe bedrijven te ontzorgen en te ondersteunen in bedrijfsprocessen van 6 verschillende sectoren, is het strategisch belangrijk om zelf ook verder in te zetten op maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Demival is van plan om naast het investeren in duurzamer onderhouden van groen, ook een reële bijdrage te leveren aan mobiliteit en milieu in de toekomst. Het bedrijf werkt nu reeds mee aan o.a. innovatieve ontwikkelingen voor mobiliteit en brandstof door assemblage van elektrische laadpalen voor auto’s en zal op termijn ook eigen investeringen voor medewerkers en externe gebruikers kunnen melden.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...