Dag en Nacht van de Jeugdbeweging

Op vrijdag 18 oktober vieren de Deinse jeugdraad en jeugddienst samen met alle Deinse jeugdverenigingen de Dag en Nacht van de Jeugdbeweging. Traditiegetrouw worden jongeren in jeugdbewegingsuniform ’s ochtends tussen 7 u.  en 8.30 u. aan het Statieplein verwend met een heerlijk gratis ontbijt omkaderd met muziek en gezellige vuurkorven. ’s Avonds organiseert de Deinse jeugdraad in JH Brieljant de Nacht van de Jeugdbeweging. Deze gratis fuif, met in de line-up divers lokaal DJ-talent, heeft plaats van 21 u. tot 4 u. De eerste honderd aanwezigen krijgen bovendien een gratis drankje én een hotdog.

“Meer dan 2.200 Deinse jongeren gaan elke week naar hun jeugdbeweging. Ze brengen er hun vrije tijd door en maken er vrienden voor het leven. Met JoKri Deinze-Nevele, dat deze zomer als nieuwe jeugdvereniging in Deinze werd erkend, telt de stad nu maar liefst elf bloeiende jeugdverenigingen en twee speelpleinwerkingen op drie locaties. En dat willen we met de Dag en Nacht van de Jeugdbeweging vieren!” zegt schepen van jeugd Rutger De Reu. “Jeugdbewegingen bieden het hele jaar rond een werking aan aan kinderen en jongeren, met het zomerkamp als hoogtepunt. Jeugdbewegingen bieden een model aan waar je verschillende leeftijdsgroepen doorloopt en waar je je kan inzetten als leid(st)er. Spel, groep, groei en ontplooiing staan centraal. Je doet er heel wat ervaring op, die je je hele leven blijft meedragen. De eindverantwoordelijkheid van een groep ligt bij jongeren zelf. Een jeugdbeweging is niet alleen voor jeugd, maar ook door jeugd! Tijdens Dag en Nacht van de Jeugdbeweging in Deinze willen we dit tonen aan de buitenwereld, om ook de jongeren die niet aangesloten zijn bij een jeugdbeweging warm te maken,” vult Floren Muys, voorzitter van jeugdraad Deinze aan.

Ontbijt op het Statieplein
Op vrijdag 18 oktober trakteren de Deinse jeugdraad en jeugddienst alle jongeren in jeugdbewegingsuniform tussen 7 u. en 8.30 u. op het Statieplein op een heerlijk gratis ontbijt met warme chocomelk, koffie, koffiekoeken en appelsap. DJ Mathias Van Rechem zorgt voor de nodige sfeervolle muzikale deuntjes op maat van onze jeugdbewegingen en de traditionele vuurkorven zorgen voor warmte en gezelligheid.

Nacht van de jeugdbeweging in JH Brieljant
’s Avonds gaat het jeugdbewegingsfeest verder met de Nacht van de Jeugdbeweging in JH Brieljant. Deze fuif is gratis voor iedereen, bovendien krijgen de eerste hodnerd aanwezigen een gratis drankje en hotdog aangeboden. Tussen 21 u. en 4 u. kan iedereen op de dansvloer genieten van lokaal DJ-talent: Y-pluss, J-Castle, Bibendum en Avack B2B Mike Christiano zullen voor de nodige beats zorgen. 

Daarnaast zal tijdens de Nacht van de Jeugdbeweging ook duidelijk worden welke jeugdverenigingen in de prijzen vallen na afloop van de Challenges. Drie weken lang konden ze strijden voor vijf schitterende prijzen en werden ze door Jeugdraad Deinze de wijde wereld ingestuurd met tal van ludieke en zinvolle opdrachten: zoveel mogelijk vuilniszakken met zwerfvuil verzamelen, het meeste aantal kale kopjes scheren in de leidinggroep of het meeste aantal rondjes rond het stadhuis lopen in uniform,… Kortom heel wat plezante en soms wel heel creatieve opdrachten die ze voor zichzelf hadden bedacht, mochten ze ook uitvoeren. Moge de beste winnen! 

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...