Een wonderbaarlijke tuin: een kijk op de flora van het Lam Gods

Op vrijdag 25 oktober verwelkomt Natuurpunt Paul Van Den Bremt, auteur van een boek over de flora van het Lam Gods. Paul neemt je mee op een botanische uitstap door de wereld van de gebroeders van Eyck, tijdens de Late Middeleeuwen.

Het middenpaneel van het Lam Gods toont een paradijselijke middeleeuwse tuin vol symboliek, een weelderig decor van planten en bloemen. Paul Van Den Bremt, een bioloog met een zwak voor planten ontdekte maar liefst 75 soorten planten in het iconische schilderij. Samen met apothekeres Hilde Van Crombrugge ging hij op zoek naar de betekenis en de symboliek van deze flora.

Ondanks het ontbreken van enige wetenschappelijke plantenkennis, zijn heel wat planten en bloemen op het Lam Gods verrassend secuur weergegeven. Waar haalden de gebroeders Van Eyck hun botanische kennis en waarom beeldden ze bepaalde planten af? Wat was de betekenis van planten in de Late Middeleeuwen ten tijde van de gebroeders Van Eyck? Hoe dichter je het schilderij bekijkt, hoe meer vragen het doet opborrelend. De auteur laat je het Lam Gods zien zoals je het nog nooit zag.

Deze activiteit is een samenwerking van MUDEL, Natuurpunt tussen Leie en Schelde, Davidsfonds Deinze, Dunsa, Heemkundige kring ‘het Land van Nevele’ en Erfgoed Deurle.

Inkom 5 EUR/ pp.

Wanneer? vrijdag 25 oktober 2019 van 20u00 tot 23u00

Plaats van afspraak: Mudel, Museum van Deinze en de Leiestreek – Lucien Matthyslaan 3, Deinze

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...