RSC The Handles missen seizoensstart niet!

Tijdens het weekend van 12-13 oktober vond in sporthal Palaestra de start van het nieuwe ropeskipping seizoen plaats met de provinciale individuele kampioenschappen A en B-stroom. Er namen opnieuw heel wat leden van RSC The Handles deel aan beide wedstrijden.

De A-stroom telt als selectie voor het Belgisch kampioenschap. Meteen een belangrijke wedstrijd dus. Er moesten 3 onderdelen afgelegd worden, 30s snelheid, 3 minuten uithouding en een vrije oefening. Op de eerste proef was het meteen raak voor Fien Cocquyt. Met 194 sprongen in 30 sec pakte ze meer dan verdiend goud. Ook op de 3 minuten uithouding was Fien paraat en sprong met 906 sprongen op 3 minuten naar een bronzen medaille. 

Op de vrije oefening was Rani Coppejans dan weer top. Met een foutloze oefening stond ze verdiend te blinken op de bronzen plaats.
Voor de overall selectie werden de drie proeven samen geteld en mocht de top 8 naar het BK. Bij de meisjes tot 18 jaar was Sarith Boone mooi 6des en mag dus alles nog beter proberen doen op het BK.

Bij de +18 jarigen vinden we maar liefst 3 Handles bij de top 8. Rani Coppejans, Jodi Devolder en Floor Degraeve mogen overall naar het Belgisch kampioenschap. En ook Fien Cocquyt zal proberen om nog sneller te springen op het BK. 

Een goede start dus voor The Handles Deinze die met 5 naar het BK trekken.
#wecanhandleit

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...