Geniet van topfilms in Leietheater

Het nieuwe Leietheater draait sinds september op volle toeren met tal van theatervoorstellingen en muziekconcerten op het programma. Maar vanaf 3 december kunnen jong en oud op dinsdag en woensdag genieten van filmvoorstellingen met fantastisch beeld en geluid dankzij geavanceerde digitale technologie.

“Leietheater beschikt over de modernste theatertechnieken om de beste nationale en internationale toneelgezelschappen te programmeren, maar ook op filmtechnisch vlak werden kosten noch moeite gespaard. Zo investeerde de stad met de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds in een DCP-projector, die de recentste films in hoge resolutie digitaal projecteert. Met Dolby Surround 7.1 voldoet ook het geluid aan de standaardnormen van een moderne bioscoopzaal. Deze investeringen laten toe om zowel klassiekers als recente kaskrakers te programmeren in het nieuwe Leietheater”, vertelt Rutger De Reu, schepen bevoegd voor cultuur.

Dinsdag 

Iedere dinsdagavond wordt Leietheater omgetoverd tot een fijnzinnige cinema die de kaart trekt van de onafhankelijke film, met cultfilms uit alle hoeken van de wereld, human interest, documentaires en internationaal gelauwerde arthousefilms.

Woensdag

Op woensdag komt een brede waaier van klassefilms rond toegankelijke thema’s voor alle leeftijden aan bod. Zowel op woensdagnamiddag als -avond wordt een aardig aanbod met de laatste blockbusters, de tofste kinderfilms en de gezelligste familiefilms geprogrammeerd.

Door zowel in te zetten op onafhankelijke films als op blockbusters zal Leietheater een brede waaier aan films kunnen brengen. Op het programma staan titels zoals de Gouden Palm-winnaar Parasite, Sorry We Missed You, Once Upon a Time in Hollywood van Tarantino en Joker. Ook gezinnen met grote en kleine kinderen zullen hun gading vinden met familiefilms op woensdagnamiddag om 15 uur, met de ene woensdag een film voor kleuters en de andere keer voor lagereschoolkinderen, gaande van Minuscule 2, Pachamama, tot Toy Story 4 en Shaun the Sheep: Farmageddon. Tijdens de vakanties werkt Leietheater samen met de jeugddienst om films te vertonen. 

Het volledige programma wordt maandelijks bekendgemaakt via www.leietheater.be/films en een maandoverzicht in openbare plaatsen zoals Dienstencentrum Leiespiegel, de bibliotheken, het gemeentehuis van Nevele en Leietheater zelf. 

Tarieven

Basistarief: 9 euro.

Jeugdtarief (jonger dan 26 jaar): 7 euro.

Kansentarief (inwoners van Deinze met leefloon, equivalent leefloon, budgetbeheer of collectieve schuldenregeling via het Sociaal Huis of een verhoogde tegemoetkoming of werknemer in een sociale of beschutte werkplaats, steeds op voorwaarde dat een geldig attest wordt voorgelegd): 3 euro.

Filmkaart (8 tickets voor filmvoorstellingen, op te nemen binnen 1 jaar vanaf aankoop): 50 euro.

Tickets kunnen online (www.leietheater.be) of aan de ticketbalie gekocht worden. 

Programma december:

 • di 3/12, 20 u.: Parasite (drama, thriller)
 • wo 4/12, 14 u.: Toy Story 4 (Vlaamse versie – animatie)
 • wo 4/12, 20 u.: Rocketman (drama, biografie, musical)
 • di 10/12, 15 u.: The Best of Dorien B (komedie, drama)
 • di 10/12, 20 u.: Parasite (drama, thriller)
 • wo 11/12, 15 u.: Toy Story 4 (Vlaamse versie – animatie)
 • wo 11/12, 20 u.: Once upon a time in Hollywood (drama, komedie)
 • di 17/12, 20 u.: Portrait de la jeune fille en feu (kostuumdrama)
 • wo 18/12, 15 u.: De grote boze vos en andere verhalen (5+ – animatie)
 • wo 18/12, 20 u.: Green Book (drama)
 • vr 27/12, 13.30 u.: Minuscule 2: het tropisch avontuur (5+ – animatie)
 • vr 3/01, 13.30 u.: BINTI (8+ – familiefilm)

Vernieuwde website

Om het gebruiksgemak voor het publiek te verbeteren, vernieuwde Leietheater z’n website www.leietheater.be. Het volledige programma wordt er via een overzichtelijke kalender weergegeven, met een keuzemogelijkheid om te selecteren op genre. Het filmprogramma wordt op een afzonderlijke pagina getoond. Na de eerste maanden, werd ook de online ticketmodule aangepast, waardoor men vlotter online tickets kan kopen. 

Info

[email protected] – www.leietheater.be

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...