Vandenbussche laat studenten VTI Deinze kennis maken met innovatieve bouwtechnieken op bouwplaats in Deinze.

Bouwonderneming Vandenbussche sinds dinsdag 10 december met studenten Bouw uit VTI Deinze aan het bouwproject op de Markt in Deinze. Een mooi voorbeeld van hoe scholen en bedrijven in de regio met elkaar kunnen samenwerken.

Dinsdag zijn de studenten van het 6e jaar BSO richting Ruwbouw van het VTI in Deinze gestart met het verlijmen van snelbouwstenen van de 3e verdieping van Residentie Nathalie op de Markt in Deinze. Een uitdaging, maar vooral een onvergetelijke ervaring  en een leerrijke kennismaking met hoe het er dagelijks op de werf aan toegaat. Het toepassen van deze innovatieve bouwtechniek, “verlijmen van snelbouwstenen” kadert volledig binnen het leerplan van de derde graad bouw en is een meerwaarde in de opleiding van de toekomstige bouwvakkers. Residentie Nathalie is een nieuwbouwproject met handelsruimte en appartementen op de Markt in Deinze, naar het ontwerp van Architectenbureau Bollez P.T.M.

“Onder begeleiding van onze ploegbaas, leren de jongeren kennismaken met de job van bouwvakker. Ze ontdekken de verantwoordelijkheden van de job, wat het is om de handen uit de mouwen te steken en hoe je nadien terecht trots kan zijn op het resultaat. Daarbij leer je op een respectvolle en veilige manier in team te werken. We vinden het belangrijk dat de studenten de kans krijgen om de kennis in de praktijk om te zetten en zo te ontdekken hoe het is om op de bouwwerf te staan,” meldt Jürgen Vanhee, Directeur Projecten bij Vandenbussche.

Ook de andere klassen uit de bouwrichtingen van het VTI in Deinze bezoeken wekelijks de werken om de vorderingen te zien en technische informatie met elkaar te delen. “Het maakt het zoveel interessanter als studenten met hun eigen ogen de evolutie kunnen zien”, vertelt Kürt Van Daele van VTI Deinze.

Zoveelste actie van Vandenbussche om de bouwsector bij de jongeren in de kijker te plaatsen.

In februari 2019 nodigde Vandenbussche de technische scholen uit de regio al uit voor een netwerkmoment en werfbezoek. Daarnaast biedt de onderneming ook lespakketten aan lagere scholen rond o.a. veiligheid en kennismaking met de bouw. Ook de samenwerking met UGent voor het project Brick Wall City ging niet onopgemerkt voorbij.

“Eén voor één initiatieven om de vacatures in de bouw op termijn ingevuld te krijgen en de bouwsector op een positieve manier in de kijker te plaatsen. Het is geen eenvoudige opgave. Vandenbussche maakt een sterke groei door en wordt geconfronteerd met een dagelijkse zoektocht naar geschikt personeel, zowel arbeiders als bedienden,” concludeert Kristof Defruyt, Operationeel Directeur bij Vandenbussche.

De Aalterse bouwonderneming Vandenbussche is een erkende klasse 8 aannemer voor de nieuwbouw en renovatie van alle types gebouwen. Het familiebedrijf is zowel actief in de appartementenbouw als de utiliteitsbouw, zowel voor openbare als privé opdrachtgevers. Vandenbussche werkt met het concept “Wij Trekken Uw Plan”, waarbij het alles voor zijn rekening neemt van voorbereidende studies, over het opstellen van een lastenboek tot de uiteindelijke oplevering.

www.vandenbusschebouw.be

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...