Derde editie Folkbal KADE Podiumkunsten

Op 21 maart 2020 is het weer zover: KADE Podiumkunsten organiseert de derde editie van haar jaarlijks Folkbal. Met dansinitiatie van Rafael en Nele Correa en optredens van de Folkband en Balbuzar Duo belooft het een mooie avond te worden.

“Het begint stilaan een traditie te worden: het Folkbal in KADE Podiumkunsten. Dit jaar wordt Zaal Post omgetoverd voor de derde editie van dit bal. Naar goede gewoonte starten we met een dansinitiatie door Rafael en Nele Correa. Zij leren enkele danspasjes van het folkdansen aan, die later op de avond zeker van pas zullen komen”, aldus Trees Van Hove, schepen bevoegd voor KADE Podiumkunsten.  

Daarna is het de beurt aan de Folkband van de academie. Zij brengt vanaf 20.30 uur enkele nummers waarbij de dansinitiatie meteen haar nut zal bewijzen. De muzikanten van de Folkband komen wekelijks samen onder leiding van Maarten Decombel. Traditionele folkmelodieën vanuit alle hoeken van de wereld en folknummers van bij ons worden door de Folkband onder handen genomen en in een eigen arrangement gestoken. Uniek is ook de bezetting van deze groep, die bestaat uit: piano, gitaar, accordeon, viool, fluit, klarinet en sinds kort ook beiaard.

Als afsluiter van de avond speelt het Waalse Balbuzar Duo. De muzikanten van Balbuzar begonnen hun muzikale reis in 2009 vanuit het idee om traditionele melodieën aan te vullen met nieuwe melodieën. Naarmate de groep zijn muzikale reis verderzette, belandden er steeds meer eigen composities in het repertoire. Op het folkbal brengen Fredi Zupi en Jonathan De Neck een gevarieerd repertoire op viool en diatonische accordeon. Ideaal om de dansbenen bij uit te slaan.

Praktisch

Locatie: Zaal Post, KADE Podiumkunsten, ingang via Leiedam.

Inkom: gratis. 

Programma

  • 19.30 uur: initiatie folkdans, met live begeleiding
  • 20.30 uur: Folkband
  • 21.45 uur: Balbuzar

Info

KADE Podiumkunsten

Kalkhofstraat 25 – 9800 Deinze

09 381 96 40

[email protected]

www.kadepodiumkunsten.be

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...