Meer verkeer op pediatrie in AZ Sint-Vincentius Deinze

AZ Sint-Vincentius Deinze heeft sinds kort een nieuwe blikvanger op de afdeling pediatrie. Tesla Gent-Latem schonk een knalrood elektrisch Tesla-wagentje aan het ziekenhuis om de patiëntjes te entertainen tijdens hun opname.

De jonge patiënten kunnen voortaan naar hun consultatie of onderzoek ‘rijden’. Het autootje zal ingezet worden als vervoersmiddel of als beloning na een minder leuke ervaring, zoals een bloedafname.
AZ Sint-Vincentius Deinze is lovend over het initiatief. Dit past helemaal in het kader van het kindvriendelijk ziekenhuis dat ze heel erg nastreven. Hoofdverpleegkundige Natalie Froyman verduidelijkt het ontspannende effect ervan op de kinderen: “Het is een perfect afleidingsmanoeuvre. De auto trekt de aandacht van de kinderen, waardoor ze minder stress ervaren tijdens hun opname of bezoek op onze afdeling”. Ook voor de ouders zal het geruststellend zijn om hun kind voortaan lachend naar een onderzoek te zien vertrekken.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...