Jong VLD brengt zesdejaars terug naar huis op hun 100 dagen

Al voor de achtste keer organiseert Jong VLD Deinze tijdens de nacht van de 100 dagen een busrit van Gent naar Deinze. Op de vooravond van hun 100 dagen trekken veel laatstejaars immers richting de Gentse Overpoort om hun eerste stappen in het studentenleven te zetten. Om die jongeren veilig thuis te brengen, legt Jong VLD Deinze om 3 uur ’s nachts een bus in van de Overpoort naar het station van Deinze.

“De busrit wordt gesponsord door verschillende sympathisanten uit Open Deinze. Aangezien Bart Vandekerckhove, Bruno Dhaenens, Filip Vervaeke, Rita Van Neste, Sofie D’hondt en Tess Minnens allemaal een gulle bijdrage doen, kunnen de jongeren meerijden voor slechts €3 per persoon.” zegt covoorzitter Simon Lefèvre. “Door het feit dat er geen treinen meer zijn na 12 uur, raken veel jongeren ’s nachts immers niet meer terug thuis en moeten ze wachten op de eerste trein naar Deinze.” voegt covoorzitter Mathijs Van der Eecken toe, “Heel veel jongeren vinden dat te laat en willen toch nog een paar uurtjes slapen voor ze naar school moeten. Daarom proberen we elk jaar een alternatief te voorzien.”

Om de laatste dorst te lessen, krijgen de jongeren dit jaar ook een flesje Katerwater van gemeenteraadsvoorzitter Sofie D’hondt. Wie nog een plaatsje op de bus wil bemachtigen, kan zich inschrijven via de Facebookpagina van Jong VLD Deinze. De bus vertrekt stipt om 3u aan de Overpoort in Gent en zet de zesdes een half uur later af aan het station van Deinze.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...