35e editie Balloonmeeting vindt plaats in Deinze

De vijfendertigste Balloonmeting zal dit jaar voor het eerst plaatsvinden in Deinze tijdens het laatste weekend van juli: op zaterdag 25 en zondag 26 juli. Het event krijgt de naam ‘AVS Balloonmeeting stad Deinze’ en vindt plaats deels in het Martinuspark en deels op de Brielpoortparking. 

De voorbije weken heeft de organisatie van de Balloonmeeting gewikt en gewogen en veel positieve gesprekken gehad met meerdere stads- en gemeentebesturen. De keuze viel uiteindelijk op Deinze, Het Land van Nevele.

“We zijn erg tevreden over de onderhandelingen met het stadsbestuur van Deinze” klinkt het bij voorzitter Guy Bral. “Het wordt voor ons een nieuwe en grote uitdaging om na vierendertig jaar de Balloonmeeting op een andere locatie te organiseren, maar bij de voorstelling van het event aan het college van burgemeester en schepenen merkten we direct dat we met een gemotiveerd en enthousiast team te maken hebben, dat ons alle mogelijke kansen zal bieden. Ik ben er dan ook van overtuigd dat de vijfendertigste editie een voltreffer wordt.”

De komende jaren wordt er verder gewerkt aan een positief imago van de luchtballonsport en zullen er nieuwe initiatieven gelanceerd worden voor jong en oud. Groeien en naar elkaar toe groeien was de kerngedachte bij de onderhandelingen.

Deinze, het Land van Nevele heeft een link met het Meetjesland en het Martinuspark en de Brielpoortparking bieden de mogelijkheid om te groeien in de toekomst.

De Balloonmeeting werd voor het eerst georganiseerd in 1986, toen nog kleinschalig en onder de naam ‘Balloonmeeting Eeklo’. Jaar na jaar groeide het uit tot een echte tweedaagse publiekstrekker met tot 10.000 bezoekers. “Voor de viering van de 35e verjaardag kiezen we samen met de stad Deinze kwaliteit boven kwantiteit. Nu de locatie vastligt, zijn we volop bezig met het samenstellen van een gevarieerd weekendprogramma, waarover later meer” aldus Guy Bral.

“We zijn vereerd dat we vanaf dit jaar niet enkel fietsstad, maar nu ook ‘ballonstad’ zijn dankzij de AVS Balloonmeeting stad Deinze” stelt burgemeester Jan Vermeulen. Het zomerevent wordt beslist een meerwaarde voor de Deinzenaars en de bezoekers van onze stad”. De stad staat in voor de nodige financiële en logistieke ondersteuning van de organisatie. 

Info

www.avsballoonmeeting-staddeinze.be

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...