Kinderfilmfestival in Cc Leietheater

Tijdens de krokusvakantie last Leietheater extra kinderfilms in. Naast de gebruikelijke familiefilm op woensdagnamiddag zal er ook film zijn op vrijdagnamiddag 28 februari om 15u. Én in plaats van één film worden er twee films tezelfdertijd vertoond.

“Ons filmwerking loopt als een trein”, zegt Schepen van Cultuur Rutger De Reu, “méér en méér mensen vinden hun weg naar het Leietheater en kunnen ons filmaanbod smaken. We willen daarom de komende maanden nog een versnelling hoger draaien. Zo organiseren we tijdens de krokusvakantie een echt kinderfilmfestival met films zowel op woensdag als op vrijdag en vertonen we twee films terzelfdertijd, één voor kleuters en één voor lagere school. Zo kan een gezin met kinderen van verschillende leeftijden eventueel naar twee verschillende films.”

Op woensdag 26 februari om 15u zijn de animatiefilm Solan & Ludwig: Reis naar de maan (5+) en de familiefilm Kapsalon Romy (9+) te zien.

De vrienden Solan en Ludwig – een egel en een eend – vertrekken met de raket van hun vriend en uitvinder Reodor op ruimtemissie. Maar met geheime passagiers en misdadige plannen aan boord wordt het lef van onze helden zwaar op de proef gesteld. Met de stemmen van Martine Tanghe en Freek Braeckman.

“Kapsalon Romy is nuchter, helder, grappig én hartveroverend geëngageerd.”  ***** (Trouw) Elke dag na school moet Romy naar haar oma. In de meeste kapsalons is het gezellig, maar hier niet. Oma heeft het druk, is streng en heeft geen zin om op de Romy te passen. Alles verandert wanneer ze haar kleindochter een geheim toevertrouwt: oma lijdt aan de ziekte van Alzheimer.

Op vrijdag 28 februari kunnen de gezinnen naar de nieuwste Nachtwacht-film komen kijken: Nachtwacht: Het Duistere Hart (7+). Nachtwacht is een populaire ketnet-reeks waar nu een tweede film van werd gemaakt. Maar er wordt ook aan de allerkleinsten gedacht met de compilatie animatiefilmpjes van Rita & Krokodil 3, waarin de twee dikke vrienden opnieuw dolle avonturen beleven gedurende 45 minuten.

Praktisch:
woensdag 26 februari – 15u
Solan & Ludwig: Reis naar de maan (5+)
Kapsalon Romy (9+)

vrijdag 28 februari – 15u
Nachtwacht: Het Duistere Hart (7+)
Rita & Krokodil 3 (3+)

tickets: €9 / €7 (-26 / filmkaart €50 voor 8 filmtickets
reserveren: https://www.leietheater.be/films

of aan de ticketbalie in Leietheater van dinsdag t.e.m. vrijdag tussen 14u en 16u.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...