Annick Verstraete al 25 jaar in de gemeenteraad

Tijdens de laatste gemeenteraad werd GroenRood fractieleidster Annick Verstraete door haar partij in de bloemetjes gezet omdat ze al sinds 1995 in de gemeenteraad actief is.

In de politiek in Deinze is Annick Verstraete een fenomeen. Vijfentwintig jaar zetelen mogen we eigenlijk niet zeggen, ze is al 25 jaar ….. actief in de gemeenteraad. Ze is ondertussen het gemeenteraadslid met de meeste tussenkomsten, vragen en eigen wetsvoorstellen. Geen raad gaat voorbij of Annick stelt pertinente vragen of doet nieuwe voorstellen. Ook al zetelt ze al 25 jaar in de oppositie, heel wat van haar voorstellen zijn ondertussen al aanvaard. Soms rechtsreeks, soms een tijd later via recuperatie. Haar tussenkomsten wegen sowieso op het beleid.

Peter Parmentier van GroenRood: ’Annick is een zegen voor een partij. Ze combineert als geen ander werkkracht, dossierkennis en charisma. Met haar een campagne voeren doet je verwonderd kijken naar een ras talent. Ze kan een hele dag van deur tot deur stappen, ’s avonds op schitterende wijze een debat voeren en daarna nog enkele uren aan het verkiezingsmanifest werken. Dat iemand dit een half leven kan combineren met een gezin en een boeiende job is bijna niet te geloven.

Iedereen die ooit met haar in de raad mocht zetelen beaamt haar werkkracht en haar dossierkennis. Als Annick spreekt wordt er intensief geluisterd door de mederaadsleden en door het publiek. Ze is ondanks haar leeftijd nu al een éminece grise in de politiek in Deinze; een wijze dame die gewaardeerd wordt. Wat haar het sterkst siert is haar continue strijd voor de zwaksten uit onze maatschappij. Bij elk idee, bij elk voorstel zal ze de zwaksten als toetssteen nemen. Deinze was zonder haar heel wat minder warm geweest.’

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...