Sterren kijken in Deinze op de sterren kijkdagen

Bekijk de maan en de sterren, onder begeleiding van amateur-astronomen. Ze zetten hun telescopen buiten, waardoor je de maan en de sterren van dichtbij kan bewonderen.In samenwerking met Leo club Deinze en de Vereniging voor Sterrenkunde.

Op vrijdag 28 en zaterdag 29 februari 2020 kan je op meer dan 29 plaatsen in Vlaanderen ‘s avonds gaan kijken naar de Maan en de sterren. Sterrenwachten en amateur-astronomen zetten die dagen op de verschillende waarnemingsplaatsen hun telescopen buiten, waardoor je die avond de Maan en de sterren van dichtbij kan bewonderen. Dit kan je dit weekend ook in Deinze.

Volg het verlichte pad van aan de ingang Lucien Matthyslaan (jachthaven) tot aan de educatieve ruimte. Bij slechte zichtbaarheid worden de waarnemingen vervangen door een lezing of workshop.

Sterrenvereniging LEO-DEINZE | Sterrenkijkdagen 2020 | 28 & 29 februari

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...