Centrum Deinze wordt fietszone

De gemeenteraad van stad Deinze keurde op donderdag 20 februari de invoering van een fietszone in de centrumstraten van Deinze goed. In de eerste week van maart wordt de fietszone officieel ingevoerd. De zone wordt afgebakend door de N43 Kortrijkstraat, de N35 Tweebruggenlaan en de Guido Gezellelaan – Peter Benoitlaan. In een fietszone gelden dezelfde regels als in een fietsstraat.

Het centrum van Deinze wordt vanaf de eerste week van maart fietszone. Auto’s en andere gemotoriseerde voertuigen zijn er te gast en mogen fietsers niet inhalen. De maximumsnelheid bedraagt 30 km per uur. Fietsers mogen de volledige breedte van de weg (in een eenrichtingsstraat) of rijvak (in een tweerichtingsstraat) gebruiken. Het centrum blijft bereikbaar voor iedereen. De zone wordt afgebakend door de N43 Kortrijkstraat, de N35 Tweebruggenlaan en de Guido Gezellelaan – Peter Benoitlaan. 

“Deinze is niet de eerste stad die een fietszone invoert. Ook Kortrijk en Mechelen deden dat al. Deinze voert de fietszone in omdat we steeds meer fietsers krijgen. Hierdoor bieden we hen meer veiligheid en comfort aan. Auto’s zullen in straten in de fietszone, zoals bijvoorbeeld de Tolpoortstraat de fietser niet meer mogen inhalen. Dat biedt de fietser de mogelijkheid om niet langer dichter tegen geparkeerde auto’s te rijden, wat de kans op ongevallen met openslaande deuren aanzienlijk vermindert” stelt burgemeester Jan Vermeulen.”

De fietszone is veiliger voor de fietsers, die zichtbaarder wordt in het straatbeeld. Fietsers worden niet langer verdrongen door auto’s die willen inhalen. Ook de snelheid in de binnenstad zal aanzienlijk verminderen, want dat is een veelgehoorde klacht van bewoners“ besluit schepen van mobiliteit Bart Van Thuyne. 

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...