Warme William te gast in Leiepoort campus Sint-Vincentius

Vanaf maandag 17 februari tot en met vrijdag 21 februari heeft Leiepoort campus Sint-Vincentius ‘Warme William’ op bezoek. De grote blauwe beer zit op een bank op de speelplaats. Als symbool voor ‘er zijn voor elkaar’ is ‘De week tegen pesten’ de ideale week om de beer in de kijker te zetten.

‘Warme William’ is een initiatief van het Fonds GavoorGeluk en zet in op het versterken van de veerkracht en het mentaal welzijn bij kinderen en jongeren van 0 tot 24 jaar. De beer toont dat het belangrijk is een luisterend oor te bieden aan anderen én te praten over problemen. Iedereen zit wel eens wat minder goed in zijn vel. Dan is het fijn dat er een Warme William voor je klaar staat, iemand die oprecht aandacht heeft voor een ander. Warme William zit op zijn bankje waarop staat: “Zit je met iets? Praat erover. Warme William luistert.”

Stad Deinze leent als ‘warme stad’ deze bank uit aan scholen zodat elke school hierover kan in gesprek gaan met de leerlingen. Doris Van Houtte, lid van de schoolraad van Leiepoort campus Sint-Vincentius en één van ‘de drie mama’s’ bracht Warme William ter sprake en stelde voor er een actie rond te organiseren. Katrien Moerman, leerlingenbegeleidster en Vicky Van de Walle werkten het project verder uit. “Open communicatie en een duwtje in de rug geven zijn belangrijke aspecten van ons pedagogisch project. We willen er als school zijn voor onze leerlingen, hen steunen wanneer het moeilijk gaat en hen tonen dat er altijd iemand is bij wie ze terecht kunnen.

‘Warme William’ is een verpersoonlijking van waarden die wij op school heel belangrijk vinden. We plaatsen hem niet enkel als symbool op de speelplaats, maar laten onze leerlingen van de eerste graad samen met hun godsdienstleerkracht de beer bezoeken. Daarnaast zorgen we voor bezinningsteksten en duiding van ‘Warme William’ voor alle klassen van de school. Zo komt het onderwerp minstens twee keer tijdens deze week ter sprake en hopen we dat leerlingen die het moeilijk hebben beseffen dat ze er nooit alleen voor staan.”

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...