Deinze Winkelstad op zijn best! Meer aanbod. Meer beleving. Meer sfeer.

De campagne ‘Start je droomzaak in Deinze’ is niet onopgemerkt gebleven. 

Naast een 50-tal ondernemers die geïnteresseerd zijn om een nieuwe zaak in Deinze op te starten, hebben er ook al meer dan 82 handelaars de knoop doorgehakt. Ze openden een gloednieuwe handelszaak of ze verhuisden naar een ander pand.

Op de laatste voorstelling van de nieuwe handelszaken in december 2019 stond de teller op 82. Tussen december en februari komen volgende zes zaken bij die we met trots voorstellen:

Groenten-, fruit- en delicatessenwinkel Tutti Fruity
De zaak is gelegen op de Markt 83 in de vroegere krantenwinkel Presshop en opent op 10 april. Zaakvoerder Jürgen Standaert is een geboren en getogen Deinzenaar. Naast groenten en fruit zullen kazen en Italiaanse specialiteiten in zijn winkel te vinden zijn. Jurgen zal ook een foodtruck voorzien waarmee hij tijdens de zomermaanden cocktails en tapas zal verkopen op verplaatsing.

Café Gentlemen
Het gekende café Gentlemen op de Markt 84 opent op 30 mei 2020 opnieuw zijn deuren na een poosje leegstand. De nieuwe zaakvoerders Julia en James willen van de Gentlemen opnieuw een café maken waar het gezellig vertoeven is voor jong en oud. Ze willen het samenzijn terug promoten in een volledig nieuw concept. Klanten zullen er kunnen biljarten (ook tapbiljarten), naar sportwedstrijden kijken en bij mooi weer een glas drinken op het zonnige terras. Ook de vele lokale verenigingen zijn welkom en kunnen gratis gebruikmaken van de ruime vergaderzaal. Julia en James zien in Deinze een groeiende stad met heel veel potentieel. Het is een plaats waar nog veel sociale cohesie is en waar veel te beleven valt.

Brasserie/tearoom Odiel (Markt 71)
Eigenaars Bruno Dhaenens en partner Marleen zijn met Odiel niet aan hun proefstuk toe. Eerder openden ze op de Markt tearoom Suzanne, het latere Bastide 71. Zelf baten ze de befaamde brasserie BrunO uit in de Kalkhofstraat. In Odiel zullen ze zelf niet achter de toog of het fornuis staan. Daarvoor doen ze een beroep op Febe Goossens, kok Ronny Zahnoun en Nancy Bouckaert. Odiel wil een gezellige tearoom en brasserie zijn waar jong en oud welkom zijn. Naast pannenkoeken, wafels en ijsjes kan je er ook warme gerechten krijgen zoals lasagne, een omelet, salades, kaas- en garnaalkroketten, biefstuk met frieten, een hamburger en fish and chips. Voor de kleine honger zijn er hapjes zoals bitterballen, nacho’s in de oven en wraps. Er is ook een ruime drankenkaart met aperitieven, bieren en wijnen.

Bistro & Lounge La Tourelle

In het oude pand van de vroegere Suikerpot in Kortrijksesteenweg 59. 

Zaakvoerders Bruno en Celine Van Eeckhout starten vanaf april eerst met de lounge en daarna met de bistro. In La Tourelle kan je gezellig een drankje komen drinken. Zin in een hapje? Er is een uitgebreide tapaskaart. Op jouw gemak werken? Neem gerust je laptop mee, er zijn voldoende stopcontacten. Verjaardag? Reserveren is mogelijk.

Domino’s Pizza 

De Amerikaanse pizzarestaurantketen Domino’s Pizza opent nu ook vanaf 23 maart een filiaal in Deinze op de hoek van Tolpoortstraat en Kortrijkstraat. Filiaalhouder is Suhail Alshawwa.

Het pand, waar voorheen de babyspeciaalzaak Bolily en een toonzaal van Lima Ramen gevestigd was, kreeg de voorbije maanden een grondige opsmukbeurt.

Cindy Christis: naaiatelier, workshops, inkledingen interieur en retouches
Cindy Christis is het gezicht van Het Stoffensief, het naaiatelier in het vroegere pand van Adria Caravan naast Chicken Masters in de Kortijksesteenweg 274 a. Ze voert retouches uit aan kledij en organiseert regelmatig workshops breien en naaien. Vanaf 1 april verhuist ze naar de Farmfabriek (vroegere kringwinkel) in de Slachthuisstraat 25 omdat op deze locatie verschillende creatievelingen gehuisvest zijn.

Bij Het Stoffensief kan je niet alleen terecht voor retouches en workshops breien en naaien, maar ook voor het maken van kussens en gordijnen en het organiseren van bescheiden feestjes.

Deinze Winkelstad op zijn best

De vele creatieve handelaarsinitiatieven van Deinze Winkelstad geven een extra boost aan de stad. Ook de talrijke commerciële acties en evenementen in samenwerking met de handelaars zorgen ervoor dat steeds meer consumenten Deinze kiezen als winkelstad. De nieuwe opstartende handelaars versterken het bestaand aanbod nog meer en zorgen voor extra beleving in de winkelstraten. Hoe meer kwalitatieve opstartende handelaars, hoe groter het aanbod, hoe meer beleving in de winkelstraten, hoe meer consumenten en hoe groter de zin om te kopen in Deinze.

“En deze positieve evolutie heeft ervoor gezorgd dat handelaars geloven in stad Deinze en dat de investeringsbereidheid groot is. Meer en meer handelszaken vestigen zich in Deinze en bouwpromotoren  verkiezen Deinze voor hun prestigieuze bouwprojecten”, getuigt Bruno Dhaenens, schepen bevoegd voor lokale economie.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...